UDMR se poziţionează. Kelemen Hunor: "Cred că Guvernul ar merita o moţiune de cenzură"

De câteva zile, Liviu Dragnea ameninţă că va depune o moţiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Cioloş. Cum PSD nu mai are însă în spate o majoritate parlamentară, îndeplinirea acestui obiectiv depinde de ceilalţi actori politici. Cum se poziţionează UDMR în această poveste?
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Cred că Guvernul ar merita o moţiune de cenzură, nu ca să fie instalat un nou Executiv până la alegerile parlamentare, ci pentru a rămâne cu atribuţii limitate, a declarat, pentru Adevărul, preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

"În această perioadă, am văzut gesturi, iniţiative, hotărâri, care nu ar avea susţinere parlamentară. Din septembrie, când se poate depune o moţiune de cenzură, până în decembrie, dacă Guvernul ar avea atribuţii limitate, nu se întâmplă absolut nimic. Nu dă ordonanţe de urgenţă şi fel de fel de hotărâri din ce în ce mai discutabile.

Nu am avut nicio discuţie cu PSD legat de acest subiect. Noi avem nemulţumirile noastre la adresa Guvernului şi aceste nemulţumiri cresc în fiecare zi. Eu nu cunosc care ar fi argumentele PSD. Nu ne-au chemat la discuţii şi nu am vorbit în această vară nici cu PSD, nici cu PNL. Eu nu mă autoinvit la o discuţie cu nimeni", a precizat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a explicat că, în momentul în care va fi luată o decizie concretă privind depunerea unei moţiuni de cenzură, atunci se poate sta de vorba altfel.

"Ar trebui să ştiu textul şi ce urmează după moţiunea de cenzură. Poate nu îşi doreşte să intre la guvernare şi eu pot accepta o astfel de soluţie fiindcă a mai existat o astfel de situaţie în 2009, când un Guvern a rămas până la alegerile prezidenţiale şi avea atribuţii limitate", a adăugat Kelemen Hunor.