Un membru al Partidului Democrat şi-a depus mandatul de deputat

Igor Corman, deputat în Partidul Democrat din Moldova a renunţat la mandatul de deputat pentru a se ocupa de un mare proiect investiţional.
Igor Corman, deputat PDM
Igor Corman, deputat PDM (Epoch Times România)
Maria Maevschi
15.10.2015

Un deputat din Partidul Democrat, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, şi-a depus mandatul de deputat. Igor Corman a depus cererea la 30 septembrie a.c. Anunţul a fost făcut imediat după retragerea imunităţii parlamentare liderului PLDM Vladimir Filat, iar 78 de deputaţi ai Parlamentului au votat „pentru” demisia lui Corman, potrivit Realitatea.md.

Membrul PD a anunţat că urmează să se implice într-un mare proiect investiţional străin, pe care îl va prezenta în viitorul cât mai apropiat.

Fostul preşdinte al parlmentului a ţinut să menţioneze că ceea ce urmează „este o provocare nouă pentru mine”.

„M-a întrebat mai multă lume de ce am dispărut din spaţiul public în ultima vreme. Cu toate plusurile şi minusurile politicii, am tras multe învăţăminte. Am avut onoarea să conduc Parlamentul într-o perioadă deloc uşoară. Am crezut în viitorul RM şi cred că ţara va depăşi perioada de tranziţie dureroasă prin care trecem. În afară de reforme şi tot ce se discută în această sală, e foarte important să avem cât mai multe investiţii. Acum câteva luni am luat o decizie importantă. Am decis să mă implic într-un mare proiect investiţional străin. Sper ca această decizie să fie înţeleasă exact aşa cum am prezentat-o şi să admitem că uneori lucrurile se întâmplă pur si simplu şi nu trebuie încadrate în spaţiul politic”, a precizat Corman, citat de Jurnal.md.

Igor Corman a devenit deputat în Parlament din 29 iulie 2009. Din 30 mai 2013 până în 29 decembrie 2014 a fost preşedinte al Parlamentului, în ultima perioadă exercitând funcţia de Preşedinte al Comisiei politică externă şi integrare europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor