Victor Ponta: Preşedintele ar trebui să salute creşterea bugetului Apărării, nu să atace Guvernul

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Acuzat de şeful statului că este mai preocupat să pompeze bani pentru primarii aducători de voturi în campania electorală decât de alocarea de resurse suplimentarea armatei, în contextul crizei din Ucraina, premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit mai degrabă "să salute creşterea constantă a bugetului Apărării, în ultimii doi ani" decât să atace Guvernul.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Guvernul respinge poziţia preşedintelui şi susţine că preşedintele "dezinformează voit în ceea ce priveşte alocările bugetare pentru Apărare. Începând cu 2012, alocările bugetare pentru Apărare au crescut constant. "

"Astfel, alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărării Naţionale au fost după cum urmează: 6629.845 mil.RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255.293 mil.RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293.13 mil.RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161.599 mil.RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779.489 mil.RON (1,47% din PIB) în 2014.

După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani şi vor continua să crească.
Preşedintele României ar fi trebuit să salute evoluţiile din ultimii doi ani şi nu să atace politic Guvernul." se susţine în comunicat.

Pe fundalul agravării situaţiei din Ucraina, şeful statului a declarat vineri că "obiectivul Rusiei este să transforme acest conflict într-unul îngheţat, în aşa fel încât să poată controla evoluţiile ulterioare ale Ucrainei" iar România trebuie să-şi revizuiască imediat politica de finanţare a armatei şi nu să transfere responsabilitatea securităţii naţionale a României către SUA.

În acest context, şeful statului a afirmat că este iresponsabil să fie pompaţi bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală, în loc să fie alocate resurse suplimentare pentru armată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne