Academia păstorită de Ecaterina Andronescu, cadou de la primăriţa Firea

Academia Oamenilor de Ştiinţă, o cloacă de sinecurişti păstorită de Ecaterina Andronescu în viziunea consilierului liberal Ciprian Ciucu, a primit un nou sediu în centrul Capitalei de la primăriţa Gabriela Firea.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis trecerea unei clădiri din centrul Bucureştiului în administrarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă, din care fac parte nume sonore precum Ion Iliescu, Ion Cristoiu, Ecaterina Andronescu, IPS Teodosie, Teodor Meleşcanu sau Adrian Curaj.

Propunerea, venită din partea Primariei Capitalei, care picase anterior la vot, a fost acum adoptată cu 37 de voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi trei abţineri.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a criticat insistenţa majorirăţii PSD-ALDE şi a primăriţei firea de-i face cadou imobilul "aşa-zisei Academii a Oamenilor de Ştiinţă, de fapt o cloacă de sinecurişti (dintre care unii penali) învăţaţi să primească de-a gata, prin legi, avantaje nemeritate, păstorită de Ecaterina Andronescu".

"Au produs vreo descoperire, măcar şi incrementală, în vreo ştiinţă? Au inovat ceva? S-a publicat ceva valoros sub egida "Academiei"?", a întrebat ironic liberalul.

În acelaşi timp, consilierul PNL a ţinut să atragă atenţia că Academia Oamenilor de Ştiinţă a avut parte anul trecut de un buget colosal.

"Academia Oamenilor de Ştiinţă, cea cu sinecuri pe viaţă pentru nimic, date unor politicieni şi/sau penali, acea inutilitate publică... a avut anul trecut un buget de (...drums please!) 7.161.286,66 lei! Adică peste 1,57 mil Euro! Din 7 milioane de lei, 5 se duc la "sume acordate membrilor academiei". Pe bune? Mai puţin de 50 de mii de lei merg la "proiecte de cercetare-inovare şi dezvoltare".

Sursa de finanţare: integral de la buget. Descriere clasificare funcţională: cercetare fundamentală de bază (!) Mai toţi banii se duc pe... salarii si sporuri! Dar vor mai mult. Nu le ajung banii şi pentru chirii (deşi au un sediu deja) pentru că le trebuie pentru sinecuri. Acum Firea/PSD/ALDE vor să-i mai căpătuiască cu un sediu în Centrul Bucureştiului. Eu zic să nu-i dăm sedii, ci să o defiinţăm, direct", a subliniat Ciprian Ciucu.