Alina Gorghiu: Toţi preşedinţii de la sectoare din Bucureşti şi-au depus mandatul

Dezastrul de la alegerile din Capitală, unde liberalii au pierdut toate funcţiile de primar a fost decontat de întreaga organizaţie PNL Bucureşti.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
08.06.2016

Toţi preşedinţii organizaţiilor de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele din cauza rezultatelor sub aşteptări la alegerile locale, a anunţat marţi seară, la Realitatea TV, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Cei şase şi-au depus mandatul, le mulţumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea preşedinţi la organizaţia de Bucureşti, la sectoare şi vom unifica cele 20 de filiale cu copreşedinţi. Deci vom avea o fuziune finalizată la nivelul judeţelor. Alegerile parlamentare trebuie să ne prindă cu toată această fuziune finalizată", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Şefa PNL a explicat că cei care şi-au depus mandatele nu au rezonat cu electoratul, fapt cauzat şi de faptul că partidul nu a reuşit să comunice că această echipă este pe profilul electoratului.

"Au fost nişte oameni care se pare că nu au rezonat cu electoratul. Nu am reuşit să comunicăm noi, la nivel de partid, suficient de bine că această echipă este una care este pe profilul electoratului, că aceşti oameni îndeplinesc acele criterii de integritate, de profesionalism", a explicat liderul liberal.

Alina Gorghiu a adăugat că, într-un interval de timp foarte scurt, va fi identificat un lider la PNL Bucureşti care să preia atribuţiile lui Cătălin Predoiu.

"Adriana Săftoiu poate să fie oricând un lider la fel de bun ca şi alţi colegi de-ai noştri, şi Cristi Buşoi, şi domnul Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care ar putea să gestioneze cum trebuie organizaţia de Bucureşti, dar nu am făcut nicio discuţie", a afirmat copreşedintele PNL.

În opinia Alinei Gorghiu, PNL poate să remonteze "destul de uşor", în perspectiva alegerilor parlamentare, diferenţa de cinci procente care o separă de PSD.

"O diferenţă de cinci procente nu înseamnă nimic în perspectiva alegerilor parlamentare. Cinci procente pot fi remontate destul de uşor dacă ai conştientizat că ai avut un eşec răsunător la Bucureşti, dacă îţi dai seama că ai nevoie urgent de o infuzie de altfel de oameni la nivel de Capitală şi dacă realizezi că o strategie care să fie în acord cu agenda publică e imperios necesară de mâine.

Şi credeţi-mă că toate aceste lucruri şi direcţii sunt cât se poate de limpezi, chiar dacă se pune problema în termeni cât se poate de tranşanţi", a subliniat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor