Andreea Paul, calcul inedit: Demnitatea unui ales local sătmărean traseist costă 1.650 lei/kg

Andreea  Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a scris joi, pe blogul personal, că aleşii locali traseişti din satu Mare au fost cumpăraţi de premierul Victor Ponta şi liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, cu 1.650 lei/kg.

"Am aflat care este costul traseismului politic în judeţul Satu Mare, prilejuit de Ordonanţa 55 a lui Victor Ponta, valabilă 45 de zile: 16 milioane lei. Dacă împărţim această sumă la cei 121 de aleşi locali din alte partide politice pe care se laudă că i-au ciugulit PSD şi PLR, respectiv la media de 80 kg al unui ales local, obţinem costul politic de 1650 lei/kg pentru demnitatea unui ales local sătmărean", a precizat Andreea Paul.

Liderul PDL a făcut trimitere la plăţile operate din banul public prin decizia Ministerului Dezvoltării Regionale şi a Administraţiei Publice şi prin semnătura ministrului Liviu Dragnea - http://watermark-images.com/UploadedImages/watermark_2az2v5h.pdf.

"Aceşti bani au fost alocaţi de premierul Victor Ponta din Fondul de rezervă al Guvernului către Liviu Dragnea, nerespectându-se criteriile legale de alocare a acestora pentru situaţii de urgenţă, nicidecum pentru situaţii electorale. Din totalul notei de plată a traseismului la nivel naţional de 152 milioane lei, peste 10% au venit în judeţul Satu Mare", a afirmat aceasta.

Responsabil pentru împărţeala locală şi atragerea aleşilor locali de la alte partide este Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean, ghidonat de Mircea Govor, preşedintele PSD Satu Mare, ne informează Andreea Paul, care solicită Curţii de Conturi, Parchetului şi DNA să se auto-sesizeze pentru "evidenta mită electorală, frauda şi traficul de influenţă asumate din banul public de către partidele aflate la guvernare, în frunte cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea".