Lăzăroiu, despre Iohannis: "Neamţul nu minte. Decât după ce se naşte în România"

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu l-a acuzat pe candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, că minte atunci când susţine că niciun primar nu a trecut la PNL în cele 45 de zile de graţie, oferite de ordonanţa migraţiei aleşilor locali, iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea.

"Neamţul nu minte. Decât după ce se naşte în România", a precizat ironic Sebastian Lăzăroiu, citând o scurtă conversaţie dintre jurnalista B1 Tv Mădălina Puşcălău şi Klaus Iohannis.

Mădălina Puşcălău a precizat că ordonanţa traseiştilor a permis foarte multor membri ACL, aleşi locali, să treacă la putere, la PSD mai ales. Întrebat dacă a existat măcar un caz în care un primar din arcul puterii să treacă la PNL, Klaus Iohannis a replicat: "N-a fost niciun primar, că n-am vrut noi să primim".

Lăzăroiu a citat publicaţia Glasul Hunedoarei, care scria că "după mai multe tentative nefinalizate, în 2006, 2010 şi 2011, şi după o lună de la intrarea în vigoare a ordonanţei care le permite aleşilor locali să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatul, Petre Mărginean a semnat adeziunea la PNL".

Petru Mărginean a demisionat din conducerea filialei locale a Partidului Conservator şi a renunţat şi la statutul de membru al PC, partid în care a stat nu mai puţin de 20 de ani, pentru a intra în PNL.

"Bine, au trecut vreo 56 (de aleşi locali) în Hunedoara la PNL. Nu unul", a revenit cu explicaţii Sebastian Lăzăroiu.