Andrei Năstase: Puţină răbdare şi tot ce s-a spus despre schemele de contrabandă va fi demantelat

Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova (gov.md)
Maria Maevschi
01.07.2019

Făcând referire la declaraţiile fostului director MoldATSA, Sorin Stati, privind implicarea întregii secţii de contracarare a contrabandei din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii în organizarea contrabandei, „îmi este cunoscut” a declarat noul ministru de Interne, Andrei Năstase. În context, acesta a declarat că va face tot posibilul pentru demantelarea acestui stat mafiot, acestui stat paralel, care a fost creat de Plahotniuc anume pentru a-şi asigura libertatea şi menţinerea la putere.

„Eu asemenea note informative citesc zilnic. Nu mă voi plânge pe lipsa de competenţă, nici pe lipsa de oameni în care să poţi avea încredere cu adevărat. Să nu te pomeneşti că îi dai o anchetă de asta de serviciu, iar peste două zile afli că într-o altă notă informativă este vizat chiar acesta. Aşa că puţină răbdare şi tot ce s-a spus azi în emisiune va fi demantelat”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Potrivit moderatoarei emisiunii, mai mulţi oameni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Procuraturii Generale, au afirmat că ceea ce a fost anunţat este doar vârful iceberg-ului, iar lucrurile de fapt sunt mult mai grave, şi cetăţenii nici măcar nu îşi dau seama cât de centralizat era totul. Aceasta a mai specificat că a întrebat persoanele cunoscute din cadrul MAI de ce nu sunt gata să iasă să vorbească şi ei, dacă deţin probe, la care dânşii au răspuns că nu au încredere deocamdată, întrucât „la noi Guvernele s-au mai schimbat, dar schemele de contrabandă au rămas. Astfel oamenii îşi fac griji pentru securitatea lor”.

În acest context, Năstase le-a sugerat persoanelor care activează în cadrul Ministerului de Interne şi doresc să vorbească, să aibă încredere. Ministrul de Interne a mai specificat că cei care au venit de data aceasta la guvernare nu şi-au propus să îşi irosească atâtea eforturi, să îşi rişte sănătatea şi viaţa ca să ajungă să preia de la bandiţi nişte scheme.

„Dacă am face acest lucru, am fi ca aceşti bandiţi şi am ajunge într-o bună zi poate mai rău decât ei. Iată de ce îi îndemn pe toţi, dar pe toţi, să aibă încredere”, a punctat Năstase.

Totodată, politicianul a punctat că la momentul de faţă pe masa sa se află cel puţin zece demisii şi chiar în cadrul unei şedinţe organizate vineri la direcţia poliţiei, şeful direcţiei poliţiei municipale şi-a dat demisia. „Sistemul s-a opus şi încă se opune. Pot să spun că încetul cu încetul acest sistem, acest Minister, au început să se purifice. Am apelat la alte mijloace decât cele pe care le aşteptau bandiţii de până acum”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor