Antonescu: Ponta este omul sistemului. Nu-l interesează votul oamenilor ci decizia unor reţele semi-oculte

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu, a declarat luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta este "omul sistemului", care reflectă o mentalitate potrivit căreia importantă este decizia unor reţele semi-oculte de putere, nu votul oamenilor.

Întrebat dacă premierul Victor Ponta este "omul sistemului", Crin Antonescu a replicat: "Da. Domnul Ponta este omul sistemului şi înţeleg acum vorba unui confrate de-al dumneavoastră care, atunci când eu mă văicăream de pactul de coabitare, mi-a spus de ce mă mir. Acum văd altfel lucrurile. Omul sistemului înseamnă un om care are mentalitate conform căreia nu contează votul oamenilor, contează decizia unor reţele semi-oculte de putere şi mentalitate că de câte ori se întâmplă ceva ce nu ne e favorabil înseamnă că e o conspiraţie pe care ai noştri nu o controlează".

În ceea ce-l priveşte pe partenerul şi colegul său Klaus Iohannis, Antonescu a subliniat că el are încredere deplină că nu este "omul sistemului", adăugând că merită ca românii să încerce altceva decât preşedintele PSD Victor Ponta.

"Eu nu dispun de atâta informaţie încât să pot garanta. Dar vă pot face părtaşul încrederii mele depline că nu, pentru că dacă un asemenea om, ajuns la notorietate ar fi aparţinut unui asemenea sistem, acel sistem l-ar fi folosit şi nu ar mai fi trebuit să bat eu la uşa biroului şi să îi propun o aventură frumoasă. Pot să garantez că Iohannis este diferit de Victor Ponta. Merită să încercaţi altceva decât Ponta", a subliniat Crin Antonescu.

Declaraţiile lui Antonescu vin în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat luni că există anumite "structuri" care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte, în locul său sau al lui Crin Antonescu, aceasta fiind o mutare pregatită demult în "laboratoare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne