Arcul de Triumf mai rămâne în şantier încă doi ani

Gabriela Firea anunţa, în urmă cu două zile, că lucrările la Arcul de Triumf vor fi finalizate în timp util pentru defilarea de Ziua Naţională, fără să precizeze însă la defilarea din ce an se referă. Misterul a fost lămurit astăzi - soldaţii vor trece pe sub Arc la finele lui 2018.
Arcul de Triumf
 
Arcul de Triumf   (Wikipedia)

Nici în acest an parada de 1 Decembrie nu va trece pe sub Arcul de Triumf. După ce, în urmă cu o săptămână, primarul Gabriela Firea promitea că lucrările de consolidare ale monumentului vor fi finalizate până de ziua naţională, marţi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a prelungit până pe 31 decembrie 2018 perioada de implementare a proiectului "Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf", relatează digi24.ro.

"Se aprobă prelungirea termenului de finalizare a contractului de finanţare (...) până la data de 31.12.2018 pentru proiectul "Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf", în scopul îndeplinirii integrale a obiectivelor şi indicatorilor proiectului şi în vederea asigurării funcţionalităţii acestuia", se arată în hotărârea votată luni de CGMB.

Hotărârea CGMB a fost adoptată la doar trei zile după ce Firea scria pe Facebook următorul mesaj:

"De azi (sâmbătă, n.r.), se lucrează din nou la Arcul de Triumf! După deciziile luate aseară, la Comandamentul convocat la Primăria Municipiului Bucureşti, consolidarea se va finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Naţională să poată fi organizată la Arcul de Triumf, aşa cum este normal", a scris Firea pe Facebook, ce-i drept fără să precizeze la care Paradă Naţională se referă: cea din 2016 sau cea din anii următori.

Desigur, Firea nu a omis să găsească şi "vinovaţii" pentru faptul că lucrările n-au fost finalizate în august 2015, aşa cum era prevăzut iniţial şi anume - fostul primar interimar PNL.