Băsescu avertizează: Vor schimba legi, vor pune cătuşe DNA, vor pune cătuşe ÎCCJ în numele democraţiei

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit sâmbătă, în cadrul Congresului Extraordinar al PNŢCD, despre pericolul pe care îl prezintă pentru România câştigarea alegerilor prezidenţiale de către un candidat care "dispreţuieşte statul de drept, care îşi are rădăcinile educaţionale în regimul trecut sau care are mentori venind din regimul trecut".

"V-aş atenţiona la campania furibundă declanşată de Antenele turnătorului Voiculescu, de televiziunea lui Ghiţă, o campanie furibundă de denigrare a tot ce ar putea fi democratic, fie că vorbim de justiţie, fie că vorbim de preşedintele care a ţinut ca statul de drept să înceapă să funcţioneze în România. Este o bătălie fără menajamente în procesul de păcălire a românilor. Este o bătălie care poate fi un punct de inflexiune în evoluţia României. Alegerea unui candidat care nu a făcut compromisuri, care ar continua procesele de consolidare a statului de drept ar fi şansa României", a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Şeful statului susţine că România are nevoie de un preşedinte care să continue consolidarea statului de drept şi nu de "ticăloşi" care să pună cătuşele justiţiei "în numele democraţiei, prin legi". În opinia acestuia, Victor Ponta sau Călin Popescu-Tăriceanu vor întoarce România înapoi în timp dacă vor fi aleşi în cea mai înaltă funcţie din stat.

"Alegerea unui candidat care dispreţuieşte statul de drept, care îşi are rădăcinile educaţionale în regimul trecut sau care are mentori venind din regimul trecut ar putea însemna o întoarcere în timp a României, o abandonare a luptei pentru curăţarea statului. Democraţia şi statul de drept nu sunt un bun definitiv câştigat în România. Tot ceea ce s-a câştigat, pas cu pas, se poate pierde în câteva săptămâni. Aceşti ticăloşi care ar întoarce România înapoi nu vor lucra nici cu armata, nici cu structurile de securitate, ci pur şi simplu cu forţa politică pe care o au în Parlament. Vor schimba legi, vor pune cătuşe DNA-ului, vor pune DNA-ul lor, vor pune ei cătuşe ÎCCJ în numele democraţiei, prin legi. Acesta este marele pericol pe care România îl are în faţă. Depinde de români dacă vor avea forţa să voteze un candidat care să nu facă drumul întors sau n-o vor avea, şi atunci vor constata că este prea târziu", a mai adăugat preşedintele.

În opinia lui Traian Băsescu, gândul că am putea să facem paşi înapoi trebuie să fie de neacceptat. "Astăzi, printr-o propagandă ticăloasă, foarte mulţi vor să ne aducă înapoi, nu ştiu dacă neapărat la comunism, dar măcar în vremea regimului lui Adrian Năastase, în care s-au construit sistemele care au confiscat revoluţia. Eu am spus că în România a fost o revoluţie, dar o revoluţie confiscată chiar de regimul care chipurile a fost dărâmat. Au venit cei din linia a doua şi au confiscat-o pentru că aveau ştiinţa să facă politică".

Şeful statului a mai precizat că premierul Victor Ponta este "exemplificarea perfectă a farseorului" şi că "astfel de farisei sunt mai periculoşi decât înaintaşii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năstase, pentru că lumea riscă să îi crediteze datorită tinereţii lor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne