Băsescu despre declaraţiile lui Rogozin: "Cred că era nervos şi a vorbit gura fără el"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat declaraţiile vice-premierului rus Dmitri Rogozin, care a ameninţat ieri că va survola România cu un bombardier, drept o declaraţie făcută la nervi.

"Cred că era nervos şi a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere", a declarat Băsescu, pentru Mediafax, la Arad.

"Cei care au luat decizia cred că ştiu ce fac şi cum interpretează restricţiile puse unor persoane. Rogozin este una dintre persoane (vice-premierul rus se află din martie pe lista de sancţiuni a Consiliului European şi nu are dreptul să zboare în spaţiul Uniunii Europene n.r.). Să-i fie de bine", a mai declarat şeful statului, rugat de jurnalişti să comenteze faptul că Rogozin a acuzat că România nu-i permite trecerea prin spaţiul său aerian.

România, la cererea NATO, a închis spaţiul aerian pentru avionul vice-premierului rus. Dimitri Rogozin se află din martie pe lista de sancţiuni a Consiliului European şi nu are dreptul să zboare în spaţiul Uniunii Europene. Kievul a anunţat, de asemenea, că nu va permite aeronavei lui Rogozin să survoleze teritoriul ucrainean.

Reamintim că vice-premierul rus a ţinut-o sâmbătă din nervi în nervi. Nemulţumit de faptul că autorităţile de la Bucureşti au decis să interzică tranzitul avionului său prin spaţiul aerian românesc, Rogozin a ameninţat pe contul său de Twitter că data viitoare va zbura cu bombardierul strategic TU-160.

După ce Kremlinul a fost contactat de Ministerul Afacerilor Externe pentru clarificări, Dmitri Rogozin a continuat pe contul său de Twitter: "Ei bine, domnilor din România, în curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi".