Băsescu îi ameninţă cu procese pe membrii comisiei de anchetare a alegerilor din 2009

În cazul în care membrii comisei parlamentare de anchetare a alegerilor din 2009 vor concluziona că votul a fost fraudat, aceştia se pot aştepta să fie daţi în judecată, a anunţat Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu a susţinut, miercuri, la B1 TV, că recent înfiinţata comisie parlamentară pentru anchetarea alegerilor din 2009 are un obiectiv politic şi că îi va da în judecată pe membrii acesteia, dacă în raportul post-anchetă se vor regăsi concluzii din care să reiasă că el a câştigat al doilea mandat de şef al statului prin mijloace incorecte, relatează Agerpres.

"Este clar că ei au avut un obiectiv politic pe care bănuiesc că îl au şi acum şi merg la două capete (...). Au un obiectiv principal şi unul secundar, hai să o prindem pe Kovesi, să o aducem aici (la audieri în Parlament — n.r.) şi dacă nu ne iese asta, ne răcorim şi noi, spunem toate prostiile pe care le-au spus ba Geoană, ba mai ştiu eu care, Hrebenciuc, cum s-a furat în străinătate, sau nu ştiu ce, le punem în raport acolo şi tot atingem un obiectiv politic", a declarat Traian Băsescu, la B1Tv, întrebat cum priveşte activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Întrebat ce ar putea face comisia cu raportul, liderul PMP a răspuns: "Păi, cred că o să-l ţină să doarmă cu capul pe el."

"Pentru că, dacă ies pe varianta doi, sub cuvânt de onoare, vă spun că-i dau în judecată pentru falsificarea rezultatului alegerilor şi am toate elementele, pentru că totul se face pe probe. Şi hai, băieţi, să vedem procesele verbale din fiecare secţie de votare, să vedem Curtea Constituţională, că discutăm pe documente. Le iau mulţi bani, că e mare comisia", a adăugat Băsescu.

Traian Băsescu a mai precizat că, în cazul în care va fi convocat, va merge la audieri, cu două condiţii: audierea sa să fie publică şi, totodată, să-i fie prezentată "adunarea proceselor-verbale" din toate secţiile de votare.

Reamintim că înfiinţarea comisiei ce ar urma să investigheze presupusa implicare a DNA şi SRI în alegerile din 2009 a fost cerută de Dragnea şi Tăriceanu, după ce, cu o zi înainte, era pus sub acuzare de DNA pentru mărturie mincinoasă jurnalistul Dan Andronic. Acesta a susţinut într-un articol publicat în Evenimentul Zilei că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul-şef al DNA, fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea şi alţi înalţi demnitari s-ar fi întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi ar fi sărbătorit faptul că "au câştigat alegerile pentru Băsescu."

Interesant este că unda verde dată de Parlament pentru înfiinţarea comisiei a avut loc după ce Parchetul General a anunţat că a deschis dosar în acest caz. Potrivit legii, deschiderea unui dosar penal blochează înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pe aceeaşi temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne