Gabriel Oprea dă lecţii comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009

Gabriel Oprea, cel în casa căruia ar fi avut loc întâlnirea prezentată de Andronic drept o dovadă a implicării serviciilor şi DNA în alegerile din 2009, şi-a declinat prezenţa la auderile din Parlament. Motivul? Cauza e deja investigată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declinat invitaţia de a se prezenţa miercuri în faţa comisiei parlamentare de anchetare a alegerilor din 2009, alegând, în loc să vină în Parlament, să le trimită aleşilor din comisie o scrisorică.

În scrisoarea sa, Oprea le aduce aminte parlamentarilor că a fost audiat ca martor de Parchet pe această speţă şi le sugerează acestora, ca înainte să-l cheme, să ceară acordul organului judiciar.

"Referitor la solicitarea dumneavoastră de a mă prezenta în faţa comisiei parlamentare, vă aduc la cunoştinţă că în luna aprilie 2017 am fost audiat, în calitate de martor, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la acelaşi subiect într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem. Faţă de împrejurarea că sunt subiect procesual într-o cauză penală, în sensul art. 34 Cod procedură penală şi dat fiind caracterul nepublic al procedurii judiciare, impuse de art. 285, alin 2, din acelaşi cod, pentru a preveni eventuala încălcare a caracterului nepublic al procedurii de urmărire penală în care am fost solicitat să dau declaraţie în calitate de martor, vă supun atenţiei necesitatea solicitării de către dumneavoastră a acordului prealabil al organului judiciar competent în vederea audierii mele", se arată în scrisoarea trimisă parlamentarilor de Gabriel Oprea, citată de Agerpres.

Reamintim că înfiinţarea comisiei ce ar urma să investigheze presupusa implicare a DNA şi SRI în alegerile din 2009 a fost cerută de Dragnea şi Tăriceanu, după ce, cu o zi înainte, era pus sub acuzare de DNA pentru mărturie mincinoasă jurnalistul Dan Andronic. Acesta a susţinut într-un articol publicat în Evenimentul Zilei că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul şef al DNA, fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea şi alţi înalţi demnitari s-ar fi întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi ar fi sărbătorit faptul că "au câştigat alegerile pentru Băsescu."

Interesant este că unda verde dată de Parlament pentru înfiinţarea comisiei a avut loc după ce Parchetul General a anunţat că a deschis dosar în acest caz. Potrivit legii, deschiderea unui dosar penal blochează înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pe aceeaşi temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne