"A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD!" Geoană acuză fraudarea alegerilor din 2009

Participant la alegerile prezidenţiale din 2009, unde a pierdut în favoarea lui Băsescu, Geoană vorbeşte de un adevărat rezervor de CNP-uri în rândurile romilor şi de existenţa unei coloane a cincea în PSD.
Mircea Geoană, preşedintele Aspen România, organizator al conferinţei Bucharest Forum 2015
Mircea Geoană, preşedintele Aspen România, organizator al conferinţei Bucharest Forum 2015 (Epoch Times România)

Fost contracandidat al lui Băsescu la funcţia supremă în stat, Mircea Geoană a susţinut duminică seara, la Antena 3, că cel de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu este "ilegitim", existând indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a scrutinului, relatează Realitatea.net.

Fostul social-democrat care, în 2009, sărea de fericire strigând "Mihaela, dragostea mea", crezând că a câştigat alegerile, a mai ţinut să precizeze că în PSD a existat "coloana a cincea a lui Băsescu."

"A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD (...). Cred că a existat o acţiune coordonată, spun cu toată rezerva faptului că corb la corb nescoţându-şi ochii, dovezile după atâţia ani de zile sunt cel mai greu de obţinut, dar cred că nu a existat instituţie a statului român care să aibă de-a face direct sau indirect cu alegerile, să nu fi fost implicată", a precizat Mircea Geoană, în contextul în care în urma unor acuzaţii lansate de jurnalistul Dan Andronic - titular de dosare penale - Parlamentul urmează să ancheteze o posibilă manipulare a alegerilor din 2009 de către SRI, DNA etc. în favoarea lui Băsescu.

Geoană a mai susţinut că deţine informaţii potrivit cărora s-ar fi creat "un rezervor de CNP-uri" în rândurile populaţiei de etnie romă, în avantajul celui ce l-a învins la alegerile din 2009.

"Unii spun, de exemplu, că faimoasa întâlnire din septembrie 2009 cu salbă de galbeni primită de la liderii romi a avut în spate nu doar un business al fratelui preşedintelui cu unii reprezentanţi, ci faptul că s-a decis ca un număr important de cetăţeni de populaţie romă care nu aveau CNP-uri, cu sutele de mii, să fie introduşi în sistem. Unii spun că a fost de fapt bufferul de unde s-a făcut diferenţa. Nu s-a dat tuturor, dar a existat un rezervor de CNP-uri la dispoziţia autorităţilor, care puteau fi folosite. Nu spun că s-a întâmplat, dar informaţii în acest sens există'', a declarat Geoană.

Fostul candidat la preşedinţie a mai ţinut să precizeze că el unul nu are niciun fel de emoţie pozitivă sau negativă în legătură cu constituirea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, comisie care se înfiinţează deşi Parchetul a început deja o anchetă pe această temă.

Reamintim că înfiinţarea comisiei ce ar urma să investigheze presupusa implicare a DNA şi SRI în alegerile din 2009 a fost cerută de Dragnea şi Tăriceanu, la scurtă vreme după ce, cu o zi înainte să fie pus sub acuzare de DNA pentru mărturie mincinoasă, jurnalistul Dan Andronic a susţinut într-un articol publicat în Evenimentul Zilei că în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul-şef al DNA, fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea şi alţi înalţi demnitari s-ar fi întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi ar fi sărbătorit faptul că "au câştigat alegerile pentru Băsescu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne