Băsescu: Mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea s-a dezis de problema graţierii! Asta îmi va permite să o susţin eu!

Susţinător deschis al graţierii celor ce au luat mită, aceştia meritând o a doua şansă în viziunea lui, Traian Băsescu se declară bucuros că PSD a făcut pasul în spate în problema respectivă, lăsându-i privilegiul de a se ocupa de proiect.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PMP, Traian Băsescu, şi-a exprimat miercuri bucuria că Liviu Dragnea - şi odată cu el şi PSD - s-a dezis de legea graţierii, ceea ce îi va permite lui să susţină acest proiect de pe o poziţie independentă. Potrivit lui Băsescu, România are nevoie de o graţiere largă, însă, prin actualul proiect de lege Liviu Dragnea vrea să îşi elibereze "omologii", relatează gandul.info.

"În ceea ce mă priveşte mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema graţierii pentru că asta îmi va permite să o susţin de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere. O poziţie de politician care înţelege care este situaţia din sistemul nostru de justiţie, din sistemul penitenciar şi mai ales care înţelege să contribuie la repararea unor erori care s-au făcut odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal", a declarat fostul şef al statului.

Referitor la erorile din Codul Penal, adoptat în 2009 prin asumarea răspunderii de către Guvernul Boc, Băsescu a susţinut că acestea nu sunt erori pe care să şi le asume singur căci codul a fost scris de "o întreagă panoplie de mari profesori universitari bine plătiţi cu bani de la Banca Mondială” şi a stat timp de trei ani, în Parlament, "într-o comisie condusă de domnul procuror Ponta”.

Băsescu a mai adăugat - în stilul care a ajuns să îl caracterizeze - că ''pedepsele penale în România sunt orientate către distrugerea omului" şi a susţinut că acest tip de politică penală nu mai poate fi asumată.

"Iar eu, cel care a făcut să devină foarte puternice instituţiile de forţă şi bine am făcut, îmi asum ca obiectiv de politician în opoziţie şi partea cealaltă, adică sistemul penal să aibă ca principal obiectiv recuperarea oamenilor”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat că nu cere Partidului Mişcarea Populară să se angreneze în lupta pentru respectarea drepturilor fundamentale pentru că formaţiunea nu este încă pregătită.

Finalmente, Băsescu a susţinut că ''graţierea nu este pentru Udrea'', afirmând că vizează pedepsele de până la 3 ani.

Declaraţiile fostului şef al statului au fost făcute în contexul în care, după 100 de zile de proteste stradale şi înainte de vizita preşedintelui CE, Jean Claude Juncker la Bucureşti, Liviu Dragnea a anunţat că prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a programului de guvernare, nu graţierea faptelor de corupţie. Dragnea a mai pretins că va opri controversatul proiect de lege la Camera Deputaţilor până când Guvernul va trimite în Parlament pachetul complet de legi ale justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne