Băsescu: Susţinătorii DNA, acelaşi tip de lume care în anii '50 aplauda procesele pe stadioane

Fostul preşedinte Traian Băsescu se remarcă printr-o nouă declaraţie controversată. De data aceasta la adresa susţinătorilor DNA, pe care îi compară cu cei care, în anii '50, aprobbau şi aplaudau arestarea burghezimii şi procesele pe stadioane.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Direcţia Naţională Anticorupţie are o gravă problemă de credibilitate, iar susţinătorii Laurei Codruţa Kovesi au mentalitatea anilor 50, a acuzat vineri, în cadrul unui interviu acordat RFI, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Reporter: În ochii cui are DNA o mare problemă de credibilitate? Vă întreb pentru că dacă mă urc într-un taxi, într-un tramvai sau într-un autobuz, lumea are o percepţie pozitivă. Aşa mi-a lăsat impresia.

Băsescu: Da. Nici eu nu am dubii că lumea are o percepţie pozitivă. Daţi-vă seama că este vorba despre acelaşi tip de lume care în anii '50 aproba şi aplauda şi arestarea burghezimii şi procesele pe stadioane. Este acelaşi tip de lume.

Reporter: Este o societate mai deschisă şi sunt mulţi tineri care sunţin DNA.

Băsescu: Sigur că da. Sunt absolut de acord, dar să ştiţi că tineri erau şi cei din anii '50 din brigăzile de muncă patriotică, care construiau comunismul şi aplaudau pe stadioane procesele împotriva burghezilor.