Florin Cîţu, avertisment: Singura soluţie pentru România este să stopăm programul de guvernare PSD

Singura soluţie pentru România este să stopăm programul de guvernare PSD, care reprezintă practic o ofensivă împotriva sectorului privat, locul de unde vin banii pentru a susţine lucrurile bune pe care le poate face sistemul public, a opinat senatorul Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât era de aşteptat, iar liderul social-democraţilor Liviu Dragnea şi-a încălcat promisiunea din timpul campaniei electorale de a nu introduce taxe noi, a atras atenţia vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Au confiscat banii companiilor nerambursând TVA, au tăiat investiţiile la un minim istoric pentru a menţine bugetul pe surplus, iar fondurile europene au fost zero pentru că nu au fost în stare nici până acum să aibă autorizate autorităţile de management. Liviu Dragnea ne-a spus în campania electorală că nu va introduce niciodată taxe noi, în varianta a doua a programului de guvernare a fost introdusă o taxă de solidaritate, o taxă pentru companii pe cifra de afaceri, taxe pentru ceea ce ei consideră bunuri cu efect nociv. O primă promisiune a fost încălcată de PSD. În ţară sunt tot mai multe semnale pe care le primim că nu există bani pentru a se plăti pensiile, situaţia bugetului este în acest moment dezastruoasă, suntem cu un punct procentual sub ceea ce trebuia să colectăm la acest moment, iar situaţia nu se îmbunătăţeşte, deşi avem o creştere economică de 5,6% şi ar fi trebuit să fie bani la buget", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Senatorul PNL a opinat că, pentru această "execuţie bugetară dezastruoasă", preşedintele ANAF ar fi trebuit să plece acasă demult, dar a fost salvat de Dragnea deşi fostul premier Sorin Grindeanu a vrut să îl demită.

"A fost salvat de Liviu Dragnea, care l-a salvat a doua oară acum câteva zile când premierul Tudose i-a cerut demisia, iar acum, poate în semn de recunoştinţă, preşedintele ANAF a trimis un control la cei de la Rise Project. Nu există aşa de multe coincidenţe - în iarnă Liviu Dragnea cerea ca o companie privată să fie amendată, a doua zi acea companie privată era amendată de ASF pentru că a lansat un zvon. Prea multe coincidenţe care arată că Liviu Dragnea a pornit o ofensivă împotriva sectorului privat, împotriva companiilor private, împotriva antreprenoriatului", a precizat Florin Cîţu.

În acelaşi timp, senatorul a explicat că aplicarea noii legi a salarizării unitare va duce la depăşirea deficitului bugetar atât în 2017, dar mai ales în 2018.

"Singura soluţie pentru România este să stopăm acest program de guvernare, să venim cu o nouă filosofie liberală de stimulare a sectorului privat. Liviu Dragnea trebuie să revină asupra introducerii acestor noi taxe. PNL, tocmai pentru că aceste lucruri nu au fost dezbătute, cheamă oameni de afaceri şi celelalte partide parlamentare luni la o dezbatere în Parlament. Vom dezbate exact aceste măsuri şi efectul pentru societate. Dacă nu a făcut-o PSD, o vom face noi. I-am invitat şi pe cei de la PSD, şi pe cei de la ALDE să îşi spună punctul de vedere. Trebuie să oprim această ofensivă a PSD împotriva sectorului privat. De acolo vin banii pentru a susţine lucrurile bune pe care le poate face sistemul public", a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne