Scandalul Rise Project. Deputat USR: Visul lui Liviu Dragnea este o ţară ca o moşie!

Chiar în ziua în care Rise Project intenţiona să publice un material exploziv despre "afacerile clanului PSD", ANAF a decins în redacţie. Această acţiune este un act de intimidare la adresa libertăţii presei, cum nu s-a mai întâmplat din epoca Adrian Năstase, susţine Prisnel.
Adrian-Claudiu Prisnel
Adrian-Claudiu Prisnel (USR)

Folosirea instituţiilor statului pentru intimidarea, hărţuirea şi suprimarea presei libere arată direcţia pe care liderul PSD vrea să o impună României: erdoganizare în forţă a României, susţine deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel, la o zi după ce ANAF a descins peste jurnaliştii de la Project, chiar înainte ca aceştia să publice un material incendiar despre afacerile lui Dragnea în Teleorman.

De asemenea, deputatul mai anunţă că USR va cere DIICOT să ancheteze informaţiile prezentate în raportul serviciului secret DGPI şi va depune un proiect de lege care să restabilească prevederile ordonanţei Cioloş.

"Fostul trezorier al PSD Teleorman, ajuns vicepreşedinte ANAF, a dat năvală peste jurnaliştii de la RISE Project chiar în ziua în care se pregătea lansarea unui nou episod privind afacerile clanului PSD. Astfel de acţiuni sunt menite să ne îndepărteze de lumea occidentală şi să ne arunce în barca ţărilor autoritare. Visul lui Liviu Dragnea este o ţară ca o moşie, iar ceilalţi să i se supună. Iar cine nu i se supune suportă presiuni, precum publicaţia independentă RISE Project. Consider că această acţiune este un act de intimidare la adresa libertăţii presei, cum nu s-a mai întâmplat din epoca Adrian Năstase", scrie, pe Facebook, Prisnel.

Deputatul mai aminteşte că din articolul lansat de RISE Project se poate observa cum averea de sute de milioane a lui Dragnea, "obţinută prin constituirea unei reţele infracţionale, a fost protejată de oamenii 'din interior''' şi critică faptul că, deşi există un raport al DGPI privind modul fraudulos în care liderul PSD a obţinut averea, acesta s-a pierdut ani la rând în diverse sertare.

"Acum înţelegem mai bine de ce PSD a luptat în parlament pentru că şeful DGPI să fie numit de ministrul de Interne, o fidelă a lui Liviu Dragnea, şi nu de către prim-ministru, aşa cum propusese Dacian Cioloş şi de ce acesta este scos de sub avizul de conforimitate al CSAT. Ne-am opus acestor modificări, dar zadarnic, miza era prea mare. Liviu Dragnea îşi dorea ca secretele lui să rămână în continuare ferecate.

Vom cere DIICOT să ancheteze informaţiile prezentate în raportul serviciului secret DGPI şi voi depune un proiect de lege care să restabilească prevederile ordonanţei Cioloş", concluzionează Prisnel.

Reamintim că joi jurnaliştii Rise Project au anunţat un control inopinat al ANAF chiar în ziua în care urmau să publice un material despre "serviciul secret" capturat de Dragnea şi PSD.

"Tocmai am fost vizitaţi la redacţie de inspecţia Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman şi asociat în Fundaţia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul "Serviciul lor secret", anunţau joi după-amiază, pe Facebook, jurnaliştii Rise Project.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că nu are nicio legătură cu acest control, că este indignat şi că se încearcă să i se însceneze lucruri.

La rândul lor, cei de la DGPI au transmis joi seara că documentul publicat de Rise Project nu le aparţine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne