Blaga, supărat pe Băsescu: Încearcă să rupă a doua oară PDL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

După ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga că ar fi lipsit de viziune pentru că orchestrează, după modelul PSD, o campanie „falimentară” împotriva Partidului Mişcarea Populară, acesta din urmă a atras atenţia asupra faptului că şeful statului încearcă pentru a doua oară să rupă PDL-ul.

„PDL greşeşte atacând PMP fiindcă duşmanul lor este PSD. M-a surprins însă atacurile lui Cezar Preda şi Traian Ungureanu la adresa PMP. Aceste atacuri vin din mesajul dat în interiorul partidului că Băsescu le bagă primarii la puşcărie, acelaşi discurs ca PSD, şi că Boc a tăiat salariile şi pensiile, altă minciună vânturată şi de PSD. Pensiile nu s-au tăiat. Eu am ce am cu conducerea actuală a PDL, dar membrilor de partid şi susţinătorilor eu le mulţumesc şi le sunt recunoscător pentru că au fost alături de mine mereu în toate campaniile. Să nu credeţi că am avut ceva cu Blaga. Blaga e foarte bun când îi dai ceva de făcut. Dacă îi ceri să îţi aducă 100 de autobuze cu susţinători, atunci să ştii că aşa va fi. El a mai vrut să fie preşedintele PDL, dar nu are viziune. Cea mai proastă strategie pe care a adoptat-o acum e să-l atace pe Băsescu şi pe Udrea. Blaga nu are viziune şi nu poate da o perspectivă partidului. Eu îi spun public că PDL-ul este în scădere şi PMP-ul în creştere. "Dragă Vasile, nu vreţi voi să protestaţi pe bune pentru Mihăieş, nu vreţi să protestaţi credibil faţă de Ponta fiindcă a luat DGIPI, STS-ul?!”, a declarat joi seară, Traian Băsescu, în cadrul unui interviu pentru postul B1 Tv.

În replică, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a subliniat că formaţiunea pe care o reprezintă nu are un pact cu PSD, ci, din contră, Traian Băsescu este cel care are o astfel de înţelegere.

„PDL, cu toate numele sale anterioare, este un partid anti-PSD de 22 de ani. Cu o mică excepţie, guvernarea începută în 2009, impusă de preşedintele Băsescu şi căreia m-am opus prin vot în forurile interne ale partidului. PDL nu are un pact cu PSD, domnul preşedinte are. PDL va ataca totdeauna PSD cu argumente şi nu va ajunge la atacuri la persoană. Nu vrem să participăm la deteriorarea discursului public. Prin tot ceea ce susţine astăzi, domnul preşedinte încearcă, în fapt, să rupă PDL a doua oară. Iar acest lucru nu poate ajuta decât PSD şi partidul Elenei Udrea”, a afirmat Vasile Blaga, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PDL a vorbit şi despre sondajul de opinie dat publicităţii de PMP, în cadre formaţiunea susţinută de Traian Băsescu era mai bine clasată decât PDL.

„Referitor la lipsa mea de viziune, invocată de dl. preşedinte, o să îi reamintesc că este exact cea care a permis ca dânsul să mai fie astăzi preşedinte. Referendumul din 2012 ar fi condus la demiterea sa dacă PDL nu insista, în discuţii lungi şi aprinse, să se recurgă la boicot. Sondajul american pe care domnul preşedinte l-a comentat cu atâta siguranţă nu este altceva decât o producţie Disney. Domnul preşedinte încearcă să ne convingă pe toţi că românii mor de nerăbdare să o voteze pe Elena Udrea. Analizele noastre arată contrariul”, a adăugat Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu declara că sondajul în cauză s-a terminat pe 30 aprilie şi rezultatele sunt reale. „E posibil ca lumea să nu fie obişnuită cu acest tip de sondaje. Firma care a realizat sondajul este una dintre cele mai mari din SUA şi au lucrat cu ea preşedinţi americani sau Tony Blair. Nu mă surprinde trecerea PMP în faţa PDL”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne