Cazul pacientului colcăind de larve în spital. Ministerul Sănătăţii trimite oameni în control

Înregistrarea video difuzată de Tolontan, în care apare un bolnav mâncat de viu de larve a dus la declanşarea unei anchete la Spitalul de Arşi.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti demarează în dimineaţa zilei de joi o anchetă la Spitalul de Arşi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu. Anunţul este făcut în contextul în care în presă a apărut o înregistrare video, difuzată de tolo.ro, în care apare un pacient internat la terapie intensivă în respectivul spital, cu larve colcâind-i pe ceafă. De la difuzarea înregistrării video şi până acum, pacientul a murit.

"Nu ştiu să vă spun despre cazul concret. Nu pot să confirm această filmare din postura Ministerului Sănătăţii. Ce pot să vă spun este că, în această dimineaţă, o echipă de inspectori sanitari de la Direcţia de Sănătătate Publică Bucureşti deja s-au deplasat la Spitalul de Arşi. Se duc să verifice situaţia de acolo, să verifice toate condiţiile igienice”, a declarat Laurenţiu Colintineanu, preluat de stiripesurse.ro, la Realitatea.TV.

Colinitineanu a mai precizat că în luna martie a.c., a existat un control în toate unităţile spitaliceşti din toată ţara, inclusiv la Spitalul de Arşi, constatându-se deficienţe la toate unităţile sanitare vizate.

„Este oarecum evident pentru toată lumea că există probleme de management la această unitate spitalicească, dar decizia de a închide un spital nu este una care se ia cu una, cu două”, a mai precizat purtătorului de cuvânt, adăugând că „dacă se impun sancţiuni, ele vor fi făcute.”

Reamintim că joi dimineaţă, Cătălin Tolontan a făcut publică, pe tolo.ro, o înregistrare video cu un pacient internat în spital, pe ceafa căruia colcăie larve albe. Şocanta înregistrare video ar fi fost făcută de un medic de la Spitalul de Arşi care le-a cerut jurnaliştilor să o difuzeze, doar-doar se va face ceva pentru ca spitalele să devină ce ar trebui - locuri unde oamenii sunt trataţi de boli, nu infestaţi.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală iar pacientul era internat în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Între timp, bolnavul ce apare în filmare, a murit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne