Chişinău: Viitoarea Alianţă pro-europeană păstrează tăcerea

Moldova adera la U.E. (Epoch Times Romania)
Maria Maevschi
12.12.2014

Reprezentanţii partidelor de coaliţie din Republica Moldova, PLDM, PD şi PL, se întrunesc zilnic pentru a elabora Acordul de constituire a alianţei de guvernare pro-europeană. Potrivit celor spuse de unul din delegaţii Partidului Democrat, s-a convenit asupra elaborării propunerilor privind domeniile principale politice, care urmează să fie incluse în Programul de guvernare.

Deşi se întrunesc în fiecare zi pentru formarea alianţei, se pare că între membrii partidelor pro-europene a existat înţelegerea de a nu da detalii referitor la negocierile puse în discuţie, în deosebi cele care ţin de viitorul coaliţiei de guvernare.

Cei mai mulţi dintre moldoveni sunt de părere că au dreptul să cunoască mai multe despre ceea ce ţine de viitorul lor şi a ţării în care trăiesc. Au trecut deja, aproape două săptămâni de la alegerile parlamentare din Moldova, însă majoritatea poporului moldovean nu cunoaşte aproape nimic referitor la negocierile pe care le duc zilnic membrii coaliţiei. Desigur, sunt şi dintre cei care vor să audă doar rezultatul discuţiilor, nefiind interesaţi de procesul în sine.

Potrivit unor analişti politici, la negocieri ar fi bine să participe şi câţiva reprezentaţi ai societăţii civile. Mihai Cernescu, un analistul politic de la Chişinău a declarat pentru Publica TV: ”Să fie creat un centru de presă sau un centru care ar emite din numele celor trei partide care negociază ca să nu iasă unul să spună ce crede şi pe urmă cel de al doilea spune altfel sau îl combate pe celălalt”. Alţi experţi sunt de părere că nu este neapărat necesar ca negocierile să fie făcute publice.

În curând urmează să fie stabilite priorităţile legislative pentru începerea sesiunii parlamentare, şi noua coaliţie nu se va lăsa nici ea mult timp aşteptată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor