Consilierii decid: 15 milioane de lei, din banii bucureştenilor, merg la Catedrala Mântuirii Neamului

La rugămintea Gabrielei Firea şi a reprezentanţilor Patriarhiei, consilierii generali au votat alocarea a 15 milioane de lei pentru lucrările la mega Catedrala din Capitală.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Cu 31 de voturi şi 20 împotrivă, Consiliului General al Municipiului Bucureşti a alocat, la propunerea Gabrielei Firea,15 milioane de lei din buget pentru lucrările la Catedrala Mântuirii neamului, relatează Hotnews.

Votul a avut loc pe fundalul rugăminţilor primarului Firea, care le-a solicitat consilierilor să aloce bani Catedralei Mântuirii Neamului pe motiv că acesta nu este doar un lăcaş de cult, ci are şi o latura socială, acolo urmând să funcţioneze şi o cantina socială, after-school, sală de spectacole de muzică sacră şi o şcoală.

Referitor la comentariile că ar fi mai bine să investească în spitale - unde, reamintim, oamenii mor pe capete din cauza infecţiilor nosocomiale - Firea a declarat că planul de investiţii în spitale este mai ambiţios, de 3 milioane de euro, şi că în următoarea perioadă se va face un inventar a ceea ce trebuie făcut în unităţile spitaliceşti din subordinea Primăriei.

La rândul lor, reprezentanţii Patriarhiei Române, prezenţi la şedinţa de joi au afirmat că dacă nu vor primi sprijin bănesc, vor trebui să închidă şantierul din lipsă de fonduri.

Proiectul s-a izbit de opoziţia PNL, care a anunţat încă dinainte de şedinţă că va respinge rectificarea bugetară propusă de primar şi a USB, formaţiune care consideră că alocarea unor sume mari bani pentru această construcţie necesita consultare publică, pentru ca oamenii să poată decide încotro merg banii lor. Astfel, consilierul USB, Ana Ciceală, a declarat că formaţiunea sa votează împotriva acestui proiect spunând că este pe motiv că se impune o consultare publică pe marginea lui. De asemenea, Ciceală a mai susţinut că CGMB ar trebui să mandateze primarul general, Gabriela Firea, pentru a solicita documente justificative privind modul în care au fost cheltuiţi până în acest moment banii alocaţi de municipalitate pentru construirea catedralei.

Reamintim că potrivit lui Ciprian Ciucu - PNL - din 2011 şi până acum Primăria Capitalei a alocat aproape 10 milioane de euro pentru Catedrală, la aceşti bani adaugându-se şi sumele cotizate de primăriile de sector. Vorbind despre primării de sector, recent şi pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 3 s-a regăsit o hotărâre de alocare a sumei de 10 milioane de lei. Propunerea s-a izbit de împotrivirea USB care a cerut ca edificiului să i se acorde doar 2 milioane de lei, iar pentru restul de bani să se organizeze o dezbatere publică

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne