Crin Antonescu nu ţine cu dinţii la funcţia de preşedinte şi speră să fie votat şi de susţinători ai PSD

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri că nu intenţionează să se cramponeze de preşedinţia României, care nu a fost niciodată o obsesie sau o ţintă absolută pentru el şi că ar putea susţine un alt candidat al dreptei la prezidenţiale, dacă acesta ar avea mai multe şanse să învingă în turul doi al alegerilor pentru Cotroceni.

"Niciodată Preşedinţia României — am spus-o pe când nu exista USL, am spus-o în vremea când exista USL, o spun şi acum — niciodată Preşedinţia României nu a fost o obsesie sau o ţintă absolută pentru mine. Nu ăsta e scopul meu în viaţa mea politică. Nu am niciun fel de problemă pentru ca şi în cazul în care un partid decide să susţinem pe altcineva la Preşedinţie pentru că are mai multe şanse, o s-o fac. N-am niciun fel de problemă." a declarat Antonescu, citat de Agerpres.

Totodată, liderul liberal a precizat că nici el, nici PNL-ul nu au de gând "să se joace de-a studiile cu alte partide", atâta vreme cât greutatea lor politică nu este confirmată şi câtă vreme PNL nu are "nişte convingeri ferme şi reciproce despre autenticitatea proiectului nostru". Reamintim că ultimul sondaj INSCOP, publicat de Adevărul, indică faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis (PNL) şi Mihai Razvan Ungureanu, ar avea mai multe şanse în turul 2 al prezidenţialelor să-l învingă pe Victor Ponta, iar un alt sondaj comandat de PMP arată că Elena Udrea vine puternic din urmă, aflându-se pe locul 3 în topul preferinţelor electoratului, ceea ce ar putea justifica o eventuală pretenţie a Mişcării Populare de a o desemna pe Udrea candidat pentru Cotroceni. Mai merită menţionat că Traian Băsescu a afirmat că dacă Elena Udrea va candida la prezidenţiale, cu siguranţă o va vota, direcţionându-şi astfel capitalul electoral de care dispune înspre liderul PMP.

În consecinţă, Crin Antonescu s-a declarat conştient că nu este cazul să se mizeze pe faptul că "se va încinge aşa o horă cu toţi cei care sunt împotriva PSD", afirmând că nimeni nu poate însă să-i interzică speranţa de a crede că, în cazul în care va ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale ar putea exista şi susţinători ai PSD care să îl voteze.

"Eu cred totuşi că dincolo de indicaţiile de vot, care au efectul lor, un efect limitat, până la urmă alegătorul este cel care face în turul doi alegerea şi de aceea nu avem niciodată, şi e bine că n-avem, certitudinea unor câştigători dinainte. (...) N-am de ce să-mi interzic speranţa că alegători ai PSD ar putea vota cu mine. De ce nu?", a concluzionat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne