„PSD vrea un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a OUG-urilor şi un premier să dispună discreţionar de bani”

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că PSD vrea un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ONG-urilor şi un Guvern al cărui premier să dispună discreţionar de bani. Liderul liberal susţine că anul electoral 2014 reprezintă o bătălie între "două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta", adăugând că liberalii au obligaţia să conducă România.

"Istoria PNL se va schimba în 2014. Ea nu poate continua după 2014 aşa cum a decurs până acum. Fie PNL devine în 2014, în cursul acestor bătălii electorale şi nu numai, un partid suficient de puternic încât să-şi asume numărul unu în conducerea României, fie devine un partid de mâna a doua. E important ca toţi să avem puterea să dăm această bătălie, care, iată, e scoasă de destin obligatoriu în faţa generaţiei noastre", a declarat Crin Antonescu, citat de Realitatea.

Liderul liberalilor nu mai are cu cine să se alieze pentru a-şi îndeplini obiectivele. PSD a dovedit că vrea "un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ordonanţelor de urgenţă" şi un Guvern al cărui premier "să dispună discreţionar de bani".

"Ne-am aliat cu PDL, l-am făcut preşedinte pe Băsescu şi au trădat. Ne-am aliat cu PSD şi l-am făcut premier pe Ponta şi au trădat. Nu mai avem cu cine şi de ce să ne aliem. Sunt două posibilităţi: renunţăm la aceste obiective, ciupind ceva dintr-un stat al baronilor şi nu al cetăţenilor, sau ne asumăm singuri stindardul acestei bătălii", a adăugat liberalul.

Antonescu a susţinut că anul electoral 2014 reprezintă o bătălie între "două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta". Acesta a subliniat că adversarii din tandemul Băsescu-Ponta au un pact de coabitare, vorbesc asemănător, "chiar dacă unul împotriva celuilalt" şi "mai ales tac împreună", iar acest tandem "funcţionează şi are acum pe mână ţara".

"Tandemul Antonescu-Iohannis înseamnă aspiraţia tuturor pentru aceste obiective şi înseamnă oferta, propunerea, ipoteza pe care o oferim alegătorilor care nu îl mai vor nici pe Băsescu, s-au săturat de ce s-a întâmplat în timpul lui, dar nu mai vor să se întoarcă, printr-un soi de reîncarnare politică a lui Năstase, care este Ponta, în 2004, ci vor să mergem înainte către ora Europei, către valorile Europei şi către anii care urmează din 2015 încolo", a subliniat Crin Antonescu, adăugând că liberalii au "obligaţia" să conducă România, amintind zicala "săracul e un străin în propria lui ţară".