Antonescu, atac furibund la Monica Macovei: Cea mai proeminentă dintr-un grup de extremişti cu comportament deviat

Macovei versus Antonescu
Macovei versus Antonescu (Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Monica Macovei l-a acuzat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe preşedintele PNL Crin Antonescu, că acesta, alături de Dan Voiculescu şi premierul Victor Ponta, sunt responsabili de faptul că România nu a intrat în spaţiul Schengen în 2012, fapt pentru care aceştia ar trebui să dea socoteală politic. În replică, Antonescu a afirmat că Macovei fie face o propagandă grosieră iresponsabilă, fie nu ştie pe ce lume trăieşte, adăugând că aceasta face parte dintr-un grup restrâns de extremişti cu comportament deviat.

Întrebată despre motivul pentru care a sprijinit păstrarea MCV şi dacă românii ştiu să îşi facă treaba doar cu biciul, Monica Macovei a replicat că susţine intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen, precum şi menţinerea MCV, cele două nefiind legate una de alta.

„Toţi europarlamentarii am susţinut aderarea României în Schengen. Ultima ţară care se opunea a fost Olanda, care a spus că mai vrea două rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfârşitul lui 2011 şi urma cel din iulie 2012, care a fost devastator după încălcările Constituţiei comise de USL, iar apoi toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politică, nu pentru DNA şi ANI. Ponta, Antonescu şi Voiculescu să dea socoteală şi să răspundă pentru faptul că nu am intrat în Schengen în 2012. Susţin intrarea României în Schengen şi menţinerea MCV, cele două nu sunt legate una de alta. Cei trei să dea socoteală politic şi lumea să ştie că datorită lor nu am intrat în Schengen. Ne putem gândi şi mai departe, dacă nu este cumva şi o răspundere penală, pentru că este interesul naţional al României să intre în Schengen. Ei trădează ţara. Cine apără baronii locali trădează ţara”, a declarat Monica Macovei.

Liderul PNL Crin Antonescu susţine că Macovei pare să fie cea mai interesantă şi mai proeminentă persoană dintr-un grup de extremişti iresponsabili, din fericire unul care nu cuprinde foarte mulţi membri.

„Iată un nou exemplu de inadecvare la realitate al doamnei Macovei. Pentru că a vorbi de trădare a interesului naţional şi de răspundere penală – în condiţiile în care eşti totuşi jurist, fost ministru al Justiţiei nu mai vorbesc şi procuror – înseamnă să faci fie o propagandă grosieră iresponsabilă, fie să nu ştii pe ce lume trăieşti (…) Deci nu ai ce comenta despre asemenea declaraţii, sunt declaraţiile unor extremişti iresponsabili, categorie din fericire restrânsă şi din care doamna Macovei pare a fi cea mai interesantă şi mai proeminentă persoană. Deci e o declaraţie deviată, expresia unui comportament deviant”, a afrimat Crin Antonescu.

În opinia preşedintelui PNL, faptul că ţara noastră nu a intrat în Schengen nu poate fi imputat, până la urmă, nimănui din România, deşi preşedintelui Traian Băsescu sau liderului PDL arată „în mod mincinos şi demagogic” cu degetul spre PSD şi PNL.

„Deci de ce, dacă din punct de vedere tehnic condiţiile erau realizate, de ce, atunci când nu se întâmplă nimic din ceea ce doamna respectivă poate să califice drept lovitură de stat sau alte aberaţii, de ce nu am intrat în Schengen?”, a mai spus Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al Monicăi Macovei a reacţionat la comentariile lui Antonescu într-o manieră tranşantă: „Dacă te înjură Mafia, atunci eşti sigur că ceea ce faci faci bine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne