Lăzăroiu: România, condusă de o „gaşcă de golănaşi” în frunte cu Victor Ponta

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit despre modul în care, exact ca într-o mahala, România este condusă de o „gaşcă de golănaşi” formată din Ponta, Voiculescu, Gâdea, Badea şi alţii.

„Cei care au avut ocazia să trăiască în mahalale sau măcar au văzut un film despre asta, e imposibil să nu îşi amintească acele găşti de golănaşi care terorizează zi de zi micul teritoriu. Vecinii şi familiile sunt înspăimântaţi, privesc la geam după perdele şi îşi raţionalizează ieşirile din casă, de teamă să nu dea ochii cu golănaşii mafioţi sau, cine ştie, chiar cu şeful lor. Micii comercianţi sunt storşi de taxe de protecţie, fetele mai arătoase bătute sau chiar violate. Din când în când, gaşca de golănaşi mai aruncă un bănuţ unei bătrâne, mai face câte un favor vreunui neguţător, mai salvează vreo familie de portărei, mai dă câte o bomboană vreunui ţânc cu mucii la nas.

O scenă în care gaşca de golănaşi merge ţanţoşă pe uliţe şi dă ochii cu un tânăr violonist care se întoarce de la repetiţii, îi strigă „fascistule!” şi îi zdrobesc ochelarii cu bocancul, nu ar fi de neimaginat într-un asemenea cartier.

Cam aşa arată şi România astăzi. Iar gaşca de golănaşi, care face şi câte un bine amărâţilor, asta după ce îi umileşte, este formată din Ponta, Voiculescu, Gâdea, Badea...Numiţi-i voi. Şi nu, nu cred că poţi să baţi la vot un golănaş cu alt golănaş”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.