Cristian Preda atrage atenţia asupra poziţiei bizare a socialiştilor europeni în problema Rusiei [video]

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Într-o conferinţă de presă europarlamentarul Cristian Preda a ridicat astăzi problema atitudinii servile a socialiştilor europeni faţă de acapararea Crimeei de către Rusia.

Preda a lansat o întrebare pentru liderul PSD Victor Ponta în legătură cu poziţia pe care o vor adopta europarlamentarii PSD în legătură cu această problemă.

“Candidatul socialiştilor europeni pentru şefia Comisiei Europene are o atitudine servilă faţă de Moscova. Martin Schultz a afirmat că trebuie să considerăm un fapt împlinit acapararea Crimeei de către Federaţia Rusă. Vrem să ştim unde se situează socialiştii români în acest context în care presiunile Moscovei înseamnă de pildă în cazul Bulgariei – loialitate faţă de Moscova… “

Preda a continuat trasând o linie intransigentă faţă de declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin în privinţa ameninţărilor pe care acesta le-a făcut la adresa României.

“Personal dacă aş fi fost într-o poziţie de autoritate, i-aş fi răspuns ‘dacă vii cu bombardierul, te doborâm’, cred că asta este atitudinea pe care trebuie s-o ai faţă de o ameninţare de tipul celei proferate de Rogozin".

Cristian Preda a subliniat parcursul ciudat al socialiştilor bulgari în ultima perioadă, şi faptul că liderul socialiştilor europeni este acum exact socialistul care a format un guvern împreună cu extremiştii bulgari.

“Socialiştii bulgari au construit în Bulgaria un guvern împreună cu Ataka, un partid care e mai rău decât tot ce a existat în România în materie de extremism. Cu toate acestea socialiştii europeni au acceptat să se constituie un guvern cu sprijinul Ataka. Iar Stanîşev, liderul partidului socialist bulgar, a devenit liderul socialiştilor europeni. Asta înseamnă totuşi ceva pentru identitatea socialiştilor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne