Criza apei calde în Capitală s-ar putea dezamorsa. Temporar

Distrigaz va ridica poprirea de pe conturile ELCEN, contra achitării a 50% din valoarea popririi. Mingea este, în acest moment, la Primăria Capitalei, care ar fi trebuit să realizeze un decont de 6,7 milioane de lei.
Apa de la robinet nu este potabilă
Apa de la robinet nu este potabilă (Epoch Times România)

Criza furnizării de apă caldă s-ar putea dezamorsa, cel puţin temporar. Distrigaz Sud Reţele a anunţat că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), în condiţia achitării, de îndată, a unei prime tranşe de 5,8 milioane de lei, reprezentând 50% din valoarea popririi, au declarat, pentru Agerpres reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele.

Plata va trebui coroborată cu angajamentul ferm de a achita şi a doua tranşă până la sfârşitul acestei luni, mai anunţă Distrigaz.

Reamintim că ELCEN a anunţat joi că Distrigaz Sud Reţele a instituit poprire pe toate conturile bancare ale societăţii Electrocentrale Bucureşti pentru suma de 11,67 milioane de lei şi există riscul major ca, începând din data de 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie sistată.

ELCEN a mai informat că în acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti are disponibilă o sumă de aproximativ 6,7 milioane de lei, reprezentând subvenţia aferentă lunii iulie 2016, pentru care RADET a realizat deja decontul, în baza facturii emise de către ELCEN.

Conform OG 36/2006, plata subvenţiei trebuie să fie efectuată de către Primăria Municipiului Bucureşti în termen de 15 zile de la primirea decontului, termen care a fost depăşit nejustificat.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici