Dan Mihalache, "bun prieten" al ANI, ar putea candida la demnităţi publice cât de curând

Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache
Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria, Dan Mihalache (Epoch Times România)

Liberalul Dan Mihalache, fost secretar general adjunct al Guvernului, a câştigat definitiv, joi, procesul în care era acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de incompatibilitate şi declară că ar putea candida pentru un post de demnitate publică.

"Eu respect hotărârile justiţiei şi mă bucur mai ales că în justiţie mai sunt oameni normali la cap care să înţeleagă de fapt care sunt sensurile legislaţiei care privesc integritatea şi incompatibilitatea în România. Nu pot decât să mă bucur că mi s-a făcut dreptate, într-un fel sau altul, şi nu am de gând să duc mai departe această discuţie nici măcar în raport cu ANI", a declarat Mihalache pentru Mediafax.

Reamintim că ANI anunţa în noiembrie 2012 că a constatat incompatibilitatea lui Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea dată. În perioada 10 mai - 8 iunie 2012, arăta ANI, liberalul a exercitat, simultan atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând prevederile legale privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societăţii până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

După anunţul făcut de ANI, Dan Mihalache declara atunci că îl va da în judecată pe şeful instituţiei, Horia Georgescu, pe care l-a numit "această jigodie frustrată". Procesul pe care l-a intentat Mihalache a durat 2 ani, fiind câştigat până la urmă de liberal, decizia fiind luată în mod definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat dacă, în urma sentinţei ANI, intenţionează să ocupe o funcţie publică, având în vedere că nu va avea o interdicţie asociată în acest sens, Mihalache a răspuns: "Poate că voi candida pentru o funcţie publică aleasă în perioada următoare".

Menţionăm că Dan Mihalache a fost demis în 2012 din funcţia sa de la Guvern, însă nu datorită incompatibilităţii în care l-a găsit ANI ci datorită unor declaraţii considerate deplasate la adresa parteneriatului României cu SUA. Mihalache, a declarat recent că dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, Dan Mihalache a declarat: "Pe mine, personal, mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne