Radu Mazăre, supărat pe procurori, le mulţumeşte săracilor din Henri Coandă

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Proaspăt ieşit de după gratii, după cele 24 de ore de arest preventiv, Radu Mazăre, primarul Constanţei, a declarat că, după recurs, le va face o vizită locuitorilor din cartierul Henri Coandă din Constanţa, care deşi are "oameni cu cultură şi cu un nivel de educaţie nu foarte ridicat", au protestat împotriva închiderii lui.

Radu Mazăre, acuzat că a primit mită de la reprezentantul care a ridicat ansamblul de locuinţe Henri Coandă, numit de primar un cartier de amărâţi, a afirmat că nu se va duce imediat după eliberare să le mulţumească celor ce l-au sprijinit, pentru ca procurorii să nu-l acuze că a făcut presiuni, sau că a orchestrat, a spus Mazăre afirmând că dosarul său este unul politic.

"Nu am să merg la cartier. Le mulţumesc încă odată celor de acolo care au fost solidari. S-ar putea ca dacă mă duc acolo, procuroarea să spună că am făcut presiuni şi că am orchestrat şi că fac şi aşa mai departe. Cum a scris în referatul de reţinere a lui Nicuşor Constantinescu, că vrea să desfiinţeze DNA şi ANI, motiv pentru care trebuie să fie arestat. Îi cred în stare să scrie în cazul meu, că am făcut presiuni asupra justiţiei, motiv pentru care trebuie să fiu arestat aşa că le mulţumesc încă o dată celor din cartier şi o să le fac o vizită imediat după recurs", a declarat Mazăre, conform reporterntv.

Reamintim că mai mulţi locatari ai cartierului Henri Coandă au protestat marţi seară faţă de reţinerea edilului Radu Mazăre, acuzat că a luat mită 175.000 de euro pentru aranjarea unei licitaţii de construcţie a cartierului lor. Anterior reţinerii sale de către DNA, pe 24 martie, Mazăre a organizat o conferinţe de presă chiar în mijlocul oamenilor care locuiesc în cea mai săracă zonă a Constanţei, anunţându-i pe cei aproape lipsiţi de orice mijloace că nu-i mai poate ajuta, căci este cercetat penal de procurorii DNA pentru construcţia cartierului lor.

"Mă anchetează procurorii lui Băsescu pentru casele pe care vi le-am construit, mă leagă ăştia, dacă mă leagă unde vă mai duceţi voi?”, le-a explicat Mazăre oamenilor, denunţând totodată „justiţia independentă şi imparţială din Republica lui Băsescu”.

După ce Mazăre a fost reţinut, oamenii au ieşit în stradă în apărarea „celui mai bun om din lume", cum l-au numit locuitorii cartierului Coandă pe Mazăre strigând „Vrem Primarul!” şi "DNA, nu uita, Henri Coandă va lupta”. Săracii Constanţei s-au declarat gata să intre în greva foamei, dacă primarul lor nu va fi eliberat.

La ieşirea din arest, Mazăre a afirmat despre noaptea petrecută în arest că "nu a fost uşor" şi că nu a prea putut să doarmă, căci vecinul său de "cameră", Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, arestat preventiv şi el tot pentru acte de corupţie, a sforăit de "l-a rupt în două", şi s-a declarat un luptător: "Dacă eşti luptător, rezişti. Nea (Radu) Ruşanu a sforăit azi-noapte de m-a rupt în două, în rest s-au comportat impecabil", atât colegii de arest, cât şi poliţiştii.

De asemenea Mazăre a promis că va cere „la partid” ca procurorii să fie evaluaţi la sfârşit de an, inclusiv din punct de vedere al numărului propunerilor de arestare admise din totalul celor solicitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne