Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, internat cu tahicardie în spital

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Marian Oprişan, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea a fost internat, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, în urma unei tahicardii, urmând ca în dimineaţa zilei de vineri dimineaţă să fie supus unei noi evaluări medicale.

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea, citat de Mediafax, Oprişan a fost internat, joi, în jurul orei 16.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, în urma controlului medical constatându-se ca "pe fondul solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimpului", acesta a avut "un episod de tahicardie".

Starea de sănătate a lui Marian Oprişan este stabilă în prezent, iar vineri dimineaţă urmează să fie supus unei noi evaluări medicale, în vederea externării.

Marian Oprişan a traversat o perioadă stresantă în ultimul timp. În calitatea sa de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene (UNCJR), Oprişan a fost printre cei afectaţi de "prigonirea" baronilor locali de către DNA. Se pare că recent, pe fundalul arestărilor lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, Radu Mazăre, primar Constanţa şi alţii, Oprişan şi-a fi manifestat îngrijorarea faţă de premierul Ponta, acesta asigurându-l că el personal şi Guvernul sunt alături de aleşii locali "victime ale unui aparat invidios" care-i detestă pe PSD-iştii votaţi de cetăţeni.

La ultima întrunire a UNCJR, premierul le-a spus aleşilor locali îngrijoraţi că a vorbit şi cu Marian Oprişan, căruia i-a transmis că "nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi."

"Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră", a spus Ponta la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, organizată marţi la Palatul Parlamentului.

Oprişan este unul dintre cei al căror nume a apărut în fruntea listei potenţialilor beneficiari ai condamnărilor mai blânde şi termenelor de prescripţie mici aduse de noul Cod Penal pentru marii corupţi. Preşedintele CJ Vrancea a fost trimis în judecată în 2006, acuzat de abuz în serviciu, folosirea banilor în alte scopuri decât cele declarate, fals şi uz de fals, pentru achiziţionarea în condiţii ce nu respectau legea a Complexul Turistic "Căprioara", pentru nereguli în alte finanţări, şi „reabilitarea” doar pe hârtie a unor drumuri din Vrancea, de către firme de casă care au încasat bani de la Consiliul Judeţean pentru lucrări unde nu au turnat nici măcar o găleată de asfalt. Prejudiciul creat Ministerului Transporturilor este de circa 1,5 milioane de euro, cel creat bugetului CJ Vrancea se ridică la aproximativ 600.000 de euro, iar cel creat în dauna Guvernului ajunge la circa 75.000 de euro.

Dosarul "Căprioara" se judecă la Cluj.