Stenograme din dosarul lui Mazăre: „Să rezolve problema astăzi, că dacă nu, mă ocup eu personal de toată direcţia de urbanism”

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri ca edilul Constanţei, Radu Mazăre, să fie cercetat în stare de libertate sub control judiciar în dosarul în care acesta este suspectat că ar fi luat mită 175.000 de euro şi a "aranjat" licitaţia pentru construirea campusului social Henri Coandă din Constanţa. Odată cu eliberarea lui Mazăre au apărut în presă şi stenograme compromiţătoare în care acesta se pare că îşi îndeamnă subordonaţii să comită ilegalităţi.

Astfel, din referatul DNA prin care procurorii cer arestarea preventivă a lui Radu Mazăre reiese că „pe fondul unor discuţii între Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham legate de dorinţa acestuia din urmă de a câştiga contractul de execuţie a campusului social, inculpatul Mazăre Radu Ştefan a acţionat în vederea câştigării încrederii reprezentantului societăţii Shapir. În acest sens a dorit să îi demonstreze că, având în vedere autoritatea şi eficienţa sa în cadrul Primăriei Constanţa, el este persoana cu care trebuie să trateze în cazul în care urmăreşte să încheie contracte cu autorităţi subordonate primăriei. Astfel, într-o convorbire purtată de Mazăre Radu Ştefan cu vice primarul în data de 19.07.2011, primarul se asigură că acesta va răspunde prompt solicitărilor societăţii Shapir”.

În acest context, Mazăre îl anunţă pe viceprimarul din Constanţa că fie cei de la Inspecţia în Construcţii închid ochii la ilegalităţile făcute în cartierul Henry Coandă, fie se "ocupă personal de ei".

Vă prezentăm stenogramele din referatul procurorilor DNA:

Decebal Făgădău: Bună dimineaţa domn primar!

Radu Mazăre: Salut! Asta de la urbanism a plecat la Londra cu ştiinţa ta?

Decebal Făgădău: Da!

Radu Mazăre: Da…Ă.. cine-i ţine locul? Io-l am pe domnul Avi (n.n. Morgenstern Avraham) aici…(Neinteligibil)

Decebal Făgădău: Nicoleta Constantin.

Radu Mazăre: Nicoleta Constantin. Tu te duci la birou, nu?

Decebal Făgădău: Bineînţeles!

Radu Mazăre: Domnu Avi…Îl ştii pe domnul Avi?

Decebal Făgădău: Bineînţeles!

Radu Mazăre: Face drumurile şi face blocurile… !

Decebal Făgădău: Ştiu şi problema cu cele 3 blocuri care aveau autorizaţie, şi trebuiesc sparte… ş-aşa mai departe..

Radu Mazăre: De ce este o problemă asta?De ce…

Decebal Făgădău: Sincer, mie nu mi se pare o problemă.

Radu Mazăre: De ce în primării, orice lucru trebuie să fie o problemă ?

Decebal Făgădău: Păi..

Radu Mazăre: Sau este o problemă ?

Decebal Făgădău: Nu ştiu, dar..credeţi-mă, că mă ocup. Dacă vine domnu Avi, eu o chem pe Nicoleta şi rezolv. Mi-a zis ieri şi dl. Marica (n.n. Marica Ion, director executiv Direcţia Tehnic Achiziţii din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, al cărui nume va apărea şi ulterior ca o persoană folosită de primarul Mazăre în relaţia cu Morgenstern Avraham).

Radu Mazăre: Dar ştii cum trebuie rezolvată? De urgenţă. Că pa omul ăsta a făcut blocurile fiindcă l-am rugat eu, ca să nu stăm în c…!

Decebal Făgădău: Ştiu, ştiu…

Radu Mazăre: Da?

Decebal Făgădău: Şi pierde bani!

Radu Mazăre: Da, el pierde bani, eu pierdeam imagine…

Decebal Făgădău: (Neinteligibil) Vreau să vă zic..

Radu Mazăre: Şi dacă eu nu mai eram, nu mai era nici Nicoleta, nici Nicoleta…

Decebal Făgădău: Corect!

Radu Mazăre: Nici.. (n.n. înjură) ei de funcţionari că tot ce vreau să fac, nu pot, nu se poate face!(n.n. cei doi vorbesc concomitent)……

Radu Mazăre: (Neinteligibil)… O chemi să rezolve problema astăzi , că dacă nu, mă ocup eu personal de toată direcţia de urbanism.. şi de toate autorizaţiile pe care le dau! Adică de ei, personal, mă! Mai exact…

Decebal Făgădău: Cel mai bine aşa, da domnule primar!

Radu Mazăre: Da?

Decebal Făgădău: Da, da! Bine…

Radu Mazăre: Bine, deci vine mister Avi la tine, da?

Decebal Făgădău: Da!

Radu Mazăre: (n.n. vorbeşte în engleză” Of time (neinteligibil), mister Făgădău?) Ok!Bine, merci!

Decebal Făgădău: Bine. Să trăiţi !O zi bună!

Din verificarea site-ului Primăriei Constanţa a rezultat că în aceeaşi zi a fost emisă autorizaţia din 19.07.2011 având ca obiect „modificare proiect aprobat cu a.c. în 12.11.2008 "construire ansamblu de locuinţe ieftine pentru tineri, organizare de şantier şi racorduri utilităţi - etapa VIII blocurile 9 ,10 şi 11 p 9et în Ansamblul Baba Novac program municipal de construire locuinţe ieftine, conform HCLM 613/2007 şi HCLM 340/2008 faza i: construire bloc bn 9 învestiţie SC Shapir Structures SRL”.

Cum răspunde Mazăre

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat joi după-amiază, că este interceptat permanent de când este Traian Băsescu preşedinte şi susţine că interceptările din dosarul care îl vizează sunt scoase din context.

„Sunt interceptat permanent de când este Băsescu pe scaun. Am fost interceptat şi în 2007, şi 2008, în 2009, 2010, 2011. Interceptările din dosar au fost scoase din context. Procurorii au spus că am discutat de cinci ori cu omul de afaceri. Păi normal, că el lucra de zece ani pe programul de asfaltare. (...). Mă întâlnesc, normal, cu toţi contractorii care sunt ai Primăriei. Interceptarea unde îl cert pe viceprimar este anterioară şi e vorba despre autorizaţiile pentru blocurile pentru tineri” a precizat Radu Mazăre.

Întrebat de jurnalişti dacă i-a ameninţat pe angajaţii primăriei, Mazăre a răspuns afirmativ, adăugând că mereu face acest lucru, ca ei să-şi facă treaba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne