Dan Voiculescu ar putea beneficia de un regim special în penitenciar

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu ar putea beneficia de un regim special de detenţie, datorită funcţiilor pe care le-a deţinut în stat. Având în vedere că a fost de două ori senator în Parlamentul României, Dan Voiculescu, fondator PC şi USL, ar putea avea un statut special în penitenciar.

Cum prin natura funcţiilor pe care le-a ocupat se presupune că Voiculescu deţine informaţii importante despre statul român, acesta nu va împărţi celula cu deţinuţi cu un nivel educaţional mai scăzut şi nici cu persoane care l-ar putea pune în pericol.

Potrivit B1 TV, care citează surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, patronul trustului Intact ar putea fi transferat de la penitenciarul Rahova, unde a fost închis vineri, după pronunţarea sentinţei, la Penitenciarul Giurgiu.

Dan Voiculescu a fost condamnat vineri de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul ICA, pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod Penal.

Alături de Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi, condamnaţi şi ei în dosarul ICA, mogulul Antenelor ar urma, potrivit legii, să îşi petreacă următoarele 21 de zile într-o perioadă de carantină, la Rahova, unde a fost închis vineri, după pronunţarea pedepsei. În cele 21 de zile de carantină deţinuţilor le vor fi studiate comportamentul şi personalitatea, pentru ca apoi să li se stabilească regimul de încarcerare.

Reamintim că prejudiciul adus statului în dosarul ICA a fost estimat la 60 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne