Dan Voiculescu din nou în faţa judecătorilor Curţii de Apel, pentru privatizarea frauduloasă a ICA

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti judecă marţi un nou termen în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu, patronul trustului Intact şi părinte fondator al USL a fost condamnat, în prima instanţă, la 5 ani de închisoare cu executare.

Sentinţa în dosar trebuia să fie pronunţată pe 29 aprilie, când un complet format din doi judecători urma să se pronunţe pe mai multe excepţii ridicate de avocaţii lui Dan Voiculescu.

Şedinţa de judecată nu a mai avut loc, judecătorul Stan Mustaţă fiind ridicat de către DNA din biroul său de la Curtea de Apel, fiind acuzat de luare de mită.

Ulterior ridicării lui Mustaţă, acuzat că a aranjat, contra mită, sentinţe în dosare de corupţie grele, Dan Voiculescu a declarat că a adresat o sesizare procurorului general pentru a dispune o anchetă la DNA, ca să constate cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Stan Mustaţă şi dacă "este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat".

Voiculescu a mai precizat că, în cazul în care se consideră că ancheta solicitată Parchetului nu este necesară, se va adresa şi Parlamentului în acelaşi caz.

Totodată, Voiculescu a mai spus că nu îl cunoaşte pe judecătorul Mustaţă, şi că nu are prieteni care îl cunosc pe acesta.

Reamintim că Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzate de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare, privatizare în urma căreia statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 60 de milioane de euro. Apărătorii au cerut anterior ca decizia luată de prima instanţă, respectiv Tribunalul Bucureşti, prin care s-a respins restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale, să fie reanalizată de un judecător, în Camera Preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, avocaţii au formulat mai multe excepţii şi cereri, printre acestea fiind şi o solicitare de anulare a Hotărârii de Guvern 290/2002, prin care Institutul de Cercetări Alimentare a fost trecut din proprietatea statului în proprietate privată, cerând totodată să i se restituie toate cheltuielile pe care le-a efectuat la acest institut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne