Ponta şi Antena 3 montează un nou scandal: Bătrână agresată de „interlopi basişti” la Nana

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Autorităţile vor lua măsuri legale în cazul incidentului de la Nana, produs în timpul unei vizite a Elenei Udrea, deoarece este vorba de crimă organizată, a declarat vineri, premierul Victor Ponta, comentând episodul agresării unei femei din respectiva localitate în timpul unei vizite a Elenei Udrea în comună.

"Este vorba de crimă organizată, pentru că Udrea este sprijinită în acea zonă de o reţea pe care aţi văzut-o la televizor, şi evident că se vor lua măsuri legale. Pe de altă parte, cred că asocierea lui Băsescu cu cea a Elenei Udrea cu fraudele şi de la Nana, care continuă acum cu manifestările pe care le-aţi văzut, reflectă, de fapt, modul în care cei doi au înţeles să facă politică în România", a declarat Ponta.

Incidentul de la Nana, la care se referă premierul, constă în "agresarea" unei femei, în vârstă de 62 de ani, iar televizor înseamnă Antena 3, post care a atribuit respectiva agresiune "gorilelor Elenei Udrea".

Un filmuleţ difuzat de respectivul post o prezintă pe femeia agresată, pusă pe ceartă, angajată într-un schimb de replici cu nişte domni de etnie romă. Camera este apoi focalizată pe chipurile romilor, "reţeaua" Elenei Udrea cum se exprimă Ponta şi Antena 3, după care revine asupra femeii, pentru a o prezenta împinsă la pământ, în timp ce pe burtiera emisiunii rulează mesaje gen "interlopii Elenei Udrea agresează sătenii de la Nana" şi "Curajul femeii agresate de interlopi basişti".

Ulterior agresiunii atribuite de televiziunea lui Voiculescu, PMP-ului, "biata bătrână" din Nana (comuna unde Premierul Ponta şi-a trimis Corpul de Control pentru a găsi ilegalităţi în retrocedarea terenului cumpărat de Ioana Băsescu), a fost invitată la Antena 3, pentru a povesti "drama" prin care a trecut, în cadrul unei emisiuni moderate de Mihai Gâdea, care în urmă cu câteva zile a apărut la televizor îmbrăcat într-un tricou inscripţionat cu sugestivul "Mi-e ruşine cu preşedintele ţării mele".

În timp ce pe burtiera emisiunii se difuzau mesaje mobilizatoare gen "Femeie agresată de gorilele Elenei Udrea", moderatorul Gâdea o tot asmuţea pe femeie împotriva liderei PMP şi a preşedintelui Băsescu, marele susţinător al acestui partid:

"Lu' domnu' Băsescu şi lu' fiică'sa care a luat 300 de hectare ce aţi vrea să-i spuneţi!" a întrebat-o Gâdea pe femeie, care i-a urat lui Băsescu să ajungă sărac:

"Să fie cum sunt eu, aşa să ajungă, să nu rămână nimic pentru ei, că ne ia palma de pământ, palma de pământ a mai rămas pe noi să ne jupoaie ca pe Constantin Brâncoveanu, a răspuns bătrâna din Nana, dovedind profunde cunoştinţe de istorie după care, la îndemnul aceluiaşi Gâdea, i-a urat "interlopului lui Udrea" care a agresat-o, "să îi putrezească copiii cum a putrezit şi al meu" (unul dintre copiii respectivei doamne fiind mort n.r.).

Traian Băsescu, cel căruia femeia agresată din Nana i-a urat să nu rămână cu nimic pe el, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că este de părere că incidentul legat de lovirea bătrânei a fost provocat de PSD, partid care "are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii" - tradiţie inaugurată de altfel de liderul PSD, Ion Iliescu în 1990, când i-a chemat pe mineri.

La rândul său, Partidul Mişcarea Populară a declarat că nu are nicio legătură cu acest incident local nefericit. "Suntem solidari cu suferinţa acestei femei nevinovate şi condamnăm atitudinea injurioasă avută de acelaşi individ agresor şi de alţii faţă de jurnalişti. Violenţa fizică sau verbală nu are nicio justificare, indiferent de apartenenţa politică, religioasă sau de altă natură", se arată într-un comunicat al partidului.

Între timp, autorităţile, singurele în măsură să facă lumină în acest caz au declarat că, în urma verificărilor efectuate până în prezent, au arestat agresorul, în persoana lui Ştefan Fileaţă. Acesta a fost reţinut joi seara în baza unei ordonanţe de reţinere remisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa şi urmează să fie cercetat în arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecătoriei Olteniţa.

Fileaţă este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a anunţat vineri Parchetul instanţei supreme. Începerea urmăririi penale a fost dispusă de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Între timp, Nana rămâne unul dintre subiectele speculate electoral intens de PSD şi Victor Ponta, premierul depunând eforturi susţinute pentru a demonstra că fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, şi-a cumpărat terenul la Nana în mod ilegal. În acest scop, premierul a dispus formarea unei Comisii Parlamentare care să investigheze prorblema şi şi-a trimis Corpul de Control la Nana, anunţând ulterior că trimişii guvernului au descoperit "un lung şir de ilegalităţi" în ceea ce priveşte retrocedările de terenuri făcute în comună, retrocedări făcute cu ani înainte ca Ioana Băsescu să fi manifestat măcar intenţia de a cumpăra respectivul pământ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne