Detalii din "Dosarul Vâlcov". Întâlniri în cimitir şi "comisioane" virate în pungi de plastic

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

Acuzat de trafic de influenţă de procurorii DNA, ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, ar fi primit "comisioanele" în pungi de plastic pline cu bani, iar cu unii dintre suspecţi se întâlnea chiar şi în cimitir pentru a discuta despre eventualele verificări ale oamenilor legii, reiese din referatul cu propunere de arestare emis de DNA pe numele a doi dintre inculpaţii vizaţi în dosar.

Din referatul DNA, citat de Mediafax, reiese că Darius Vâlcov, care ar fi luat mită nu mai puţin de două milioane de euro pe vremea când era primar al municipiului Slatina, era remunerat de omul de afaceri care a obţinut contracte "cu dedicaţie", în baza unor licitaţii trucate, în sediul SC Tehnologica Radion, beneficiarul final al acestor contracte fiind Compania de Apă Olt.

"La momentul efectuării plăţilor de către Compania de Apă Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajaţi. Remiterea sumelor de bani către Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal", se afirmă în documentul citat.

Procurorii DNA au arătat că Darius Vâlcov se întâlnea cu unii dintre suspecţii din dosar în cimitir, pentru a purta discuţii despre eventualele verificări ale oamenilor legii.

Din referatul respectiv reiese că există o "consultare permanentă şi influenţare" din partea lui Darius Vâlcov, de a interveni în activitatea de control desfăşurată de Agenţia Naţională De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost adus, vineri, cu mandat, la sediul DNA unde a fost audiat vreme de trei ore. Procurorii DNA au decis începerea urmării penale pe numele acestuia sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Pentru a citi mai mult despre dosarul în care este implicat Darius Vâlcov intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne