Alina Gorghiu: Vâlcov trebuie să demisioneze. Ponta se face că nu observă elefantul din sufragerie

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

La scurt timp după ce ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost pus sub urmărire penală pentru fapte de corupţie, şefa PNL Alina Gorghiu a ieşit la rampă şi a cerut demisia acestuia pentru că, în caz contrar, va avea o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României.

"Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie îl obligă pe ministrul Finanţelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumţia de nevinovăţie, care i se aplică şi domniei sale. Ca cetăţean al României, am renunţat să mai acord prezumţia de competenţă miniştrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanţele ţării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupţie", a afirmat Alina Gorghiu.

De altfel, şefa PNL a arătat că, în raportul MCV din anul 2013, se menţionează că este esenţial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii ministeriale să se bucure de încrederea publicului şi mai mult decât, atât ministrul de Finanţe este reprezentantul României în relaţia cu creditorii externi.

"Premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât şi miniştrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriţi penal. Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca şi cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeşte despre contribuţia decisivă a ministrului Vâlcov la codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României", a subliniat Alina Gorghiu.

Pentru a citi mai mult despre dosarul în care este implicat Darius Vâlcov intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.