Devine ridicol: Kerry porneşte în călătorie către Antarctica, Departamentul de Stat primeşte o cascadă de întrebări

De câteva luni VIP-uri ale lumii politice efectuează, mascat sau nu, călătorii în Antarctica. Printre ei s-au numărat preşedintele Barack Obama, dar şi Patriarhul Kiril al Rusiei. Dată fiind lipsa aparentă de importanţă a regiunii, ştirile au cauzat o adevărată pleiadă de teorii conspiraţioniste.
Secretarul de stat american, John Kerry.
Secretarul de stat american, John Kerry. (Captură Foto)

Pentru a pune gaz pe foc, Departamentul de Stat SUA anunţă că John Kerry, Secretar de Stat, şi unul dintre cele mai ocupate persoane de pe Planetă, îşi ia timp pentru a călători către regiunea îngheţată.

După ce a anunţat vizita lui Kerry în Antarctica, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby, a fost învăluit de întrebări cu privire la motivul pentru care Secretarul de Stat călătoreşte acolo şi cu privire la costurile călătoriei, care sunt acoperite din banii contribuabililor.

Călătoria lui Kerry la o staţie de cercetare de la Polul Sud începe luni.

Kirby a declarat că ministrul de Externe al Noii Zeelande nu îl va însoţi pe Kerry în călătoria sa. Zborurile spre Polul Sud fac o primă oprire în Noua Zeelandă. De asemenea, întrebat de reporteri despre scopul diplomatic al vizitei secretarului de stat, Kirby a precizat că este vorba de schimbarea climatului.

“Scopul vizitei la Polul Sud este acela de a discuta cu cercetătorii şi savanţii, în mare parte, despre cercetările în privinţa schimbării climatului”, a precizat Kirby.

Totuşi, Kirby nu a putut să ofere un cost estimativ al călătoriei lui Kerry.

Unul dintre reporteri a declarat că există anumite critici că această călătorie este de fapt un moft al lui Kerry – ceva trecut pe lista lucrurilor de făcut în această viaţă – care va fi acoperit din banii contribuabililor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe