Diaconescu: Doamna Gorghiu, domnule Dragnea, nu confundaţi românii din diaspora cu "aplaudacii" din propriile dvs partide

Prim-vicepreşedintele Mişcării Populare, Cristian Diaconescu, critică afirmaţiile laudative la adresa noii legi a votului prin corespondenţă adoptată recent de Parlament.
Cristian Diaconescu. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
30.10.2015

"Doamna Alina Gorghiu, domnule Liviu Dragnea, stimaţi parlamentari din PSD şi PNL, românii care trăiesc în Diaspora sunt oameni oneşti şi inteligenţi. Nu jigniţi inteligenţa acestora lăudând calităţile unei legi a votului prin corespondenţă care de fapt nu îi ajută cu nimic.

Ar fi o eroare monumentală să îi confundaţi cu "aplaudacii" din propriile dumneavoastră partide. Românii din Diaspora gândesc singuri, nu trebuie să gândiţi pentru ei. Ei stiu mai bine de ce lege a votului prin corespondenţă aveau nevoie", a scris, vineri, Cristian Diaconescu pe contul său de Facebook.

Fostul ministru de Externe este de părere că, dacă cei din PSD-PNL şi-ar fi dat interesul să îi întrebe pe românii din străinătate de ce au nevoie, ar fi putut afla ce îşi doresc şi ar fi putut astfel propune o lege cu adevărat în beneficiul lor. ''Din păcate însă, aţi preferat să ignoraţi şi părerile lor", a concluzionat Cristian Diaconescu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, controversatul proiect de lege privind votul prin corespondenţă, proiect care vizează doar alegerile parlamentare, nu şi pe cele europarlamentare şi prezidenţiale, aşa cum era prevăzut iniţial.

În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va decide să promulge legea, doar cetăţenii românii care au domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot beneficia de votul prin corespondenţă. Noua lege presupune o perioadă de preînregistrare, care se poate face fie personal la Ambasadă sau Consulat, fie prin poştă, dar nu şi online, ca urmare a modificărilor operate de PSD în Comisia de Cod Electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor