Adrian Papahagi: Legea USL a votului prin corespondenţă este o mascaradă

Legea USL a votului prin corespondenţă este o mascaradă pentru a închide discuţia şi a menţine status quo-ul, în interesul PNL-PSD, acuză Adrian Papahagi.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

PNL şi PSD au bătut palma ca să voteze un simulacru de vot prin corespondenţă, limitat la parlamentare, unde oricum diaspora e subreprezentată, a declarat, nemulţumit, Adrian Papahagi, membru fondator al partidului M10, adăugând că nu contează dacă cei 6 parlamentari sunt votaţi de 10.000 de români din diaspora sau de 3 milioane, tot 6 rămân.

Dovezi ale relei-credinţe

1. Au votat-o cu patru zile înainte de termenul limită (31 oct.) pentru a fi operativă la parlamentarele din 2016.

2. L-au pus astfel pe Preşedintele Iohannis cu spatele la zid, sau i-au oferit alibi ca să ratifice o lege proastă.

3. Au limitat votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare, unde indiferent că în diaspora votează 3 milioane sau 1.000, tot 4 deputaţi şi 2 senatori le revin.

4. Procedura e greoaie şi nu se prevăd sancţiuni dure pentru fraudă.

"Nu e de mirare că Dragnea şi Gorghiu, adversari vechi ai votului la distanţă, au fost surprinşi ieri în Parlament în cele mai prieteneşti ipostaze.

Erau fericiţi că au simulat reforma şi au închis discuţia pentru mulţi ani. În fond, PNL şi PSD preferă să încoloneze la vot ruralul terorizat decât să voteze studenţimea şi diaspora, anulând astfel ponderea electoratului captiv", a declarat Adrian Papahagi.

În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis "nu are nicio scuză", pentru că putea face o comisie prezidenţială încă din luna ianuarie, în care reprezentanţi ai diasporei şi societăţii civile, alături de jurişti eminenţi şi consultanţi din statele care au vot la distanţă, să elaboreze un pachet de legi electorale cu adevărat reformiste.

"Decât aşa lege, mai bine lipsă. Măcar menţinem presiunea pe această clasă politică expirată şi antidemocratică", a concluzionat Adrian Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne