Diaconescu, pe cale să fie 'sacrificat', acuză un complot, dar evită să arate cu degetul spre Udrea

Elena Udrea şi Cristian Diaconescu
Elena Udrea şi Cristian Diaconescu (Epoch Times)

Prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, pe cale de a fi 'sacrificat' şi înlocuit cu Elena Udrea, acuză un complot, dar nu îndreaptă degetul spre preşedintele PMP, ci spre colegii care au minţit în spaţiul public cum că nu reuşeşte să strângă nici măcar semnăturile necesare candidaturii sale. Diaconescu cere PMP să analizeze faptele celor care au creat un pretext pentru a-i submina candidatura şi a-i bloca drumul spre Cotroceni.

"În legătură cu dificultăţile de înţelegere a unor persoane care au venit mai nou în partid, discut în interiorul partidului, nu fac polemici în spaţiul public. Îmi pare rău că unii colegi au minţit public. Motivaţi fie unii dintre ei de procentele de 2,3 la sută obţinute în europarlamentare, fie de atitudini care îmi scapă. Au ieşit public şi au minţit pur şi simplu. De aceea am cerut partidului să aibă o analiză în legătură cu aceste aspecte. Subminează candidatura oricui. Clarificările sunt necesare din partea celui investit, dar dialogul public este contraproductiv. Dacă cineva are o problemă cu candidatura mea, să discutăm în interiorul partidului. Nu numai PMP strânge semnături, am susţinători care fac acest lucru. Afirmaţia că ar fi numai 7.000 de semnături a fost o înţelegere greşită a ce a spus Valerian Vreme. Am 7.000 de semnături numai la Bacău. Nu mi-am pus problema că ştiam că sunt zeci de mii de semnături strânse. Am şi eu oameni care voluntar desfăşoară acest proces", a declarat Cristian Diaconescu, la Adevărul Live.

Diaconescu a scris pe contul său de Facebook că zilele trecute a fost pentru prima dată când a spus foarte clar care este intenţia sa şi susţine că este interesant că imediat după ce a atins subiectul confiscării averilor acumulate ilicit, au apărut voci care contestă candidatura sa. "Sunt curios dacă se contestă candidatura mea sau se contestă, de fapt, iniţiativa pentru confiscarea averilor ilicite", se întreabă Cristian Diaconescu.

"De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?"

Totul a început cu presupuse nemulţumiri din teritoriu invocate de şefa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, cum că prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, nu s-ar ridica la nivelul aşteptărilor PMP, nefiind destul de popular pentru a strânge voturile electoratului lui Traian Băsescu şi nici măcar semnăturile necesare candidaturii sale. Apoi, Ruxandra Dragomir a venit cu o alternativă - "De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?"

"Nu neapărat este contestată candidatura domnului Diaconescu, ci mai mult ne îngrijorează nu doar pe cei care facem parte din CexN, ci şi pe membri ai partidului în general. Până în momentul de faţă avem doar 7.000 de semnături şi se pare că popularitatea dlui Cristian Diaconescu sau notorietatea sa nu e aşa cum s-a dorit, nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre. Până şi şeful de campanie, Claudiu Palaz, ne-a spus: 'Îmi e greu să mă duc cu candidatul în ţară, trebuie să dau telefoane să spun mă primiţi. Lucrul acesta nu se întâmplă când vrei să te duci cu Elena Udrea. De ce să nu fie România pregătită să voteze o femeie?'", a declarat şefa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, adăugând că dacă şi membrii de partid vor cere un alt candidat la prezidenţiale, atunci conducerea nu se va împotrivi.

Chemarea nu a fost ignorată de preşedintele PMP, Elena Udrea, care a declarat "că este dispusă să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă", dacă partidul pe care îl conduce o va vota, decizie ce urmează a fi luată în cadrul colegiului de marţea viitoare.

"Marţea viitoare vom avea un nou colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu şi cu mine. Trebuie să avem cel mai bun candidat, temerea e că am putea rata turul doi", a precizat Elena Udrea.

Preşedintele PMP a explicat că "supărarea" a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu. Amintim că prima persoană care a semnat pentru candidatura lui Cristian Diaconescu a fost chiar preşedintele Traian Băsescu.

Comentariile Ruxandrei Dragomir au provocat o reacţie dură din partea fiicei preşedintelui, Elena Băsescu, care a scris pe contul ei de Facebook: "Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au 'probleme' în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru."

În replică, Elena Udrea a declarat că, probabil, Elena Băsescu a făcut acel comentariu pentru că a stat mai departe de partid în ultima perioadă şi nu a fost prezentă la şedinţele PMP, astfel că "a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj greşit şi de aici neînţelegerea".

Afirmaţia că ar fi numai 7.000 de semnături a fost o înţelegere greşită a ce a spus Valerian Vreme. Am 7.000 de semnături numai la Bacău

Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu despre asta, Udrea a precizat că a discutat cu acesta cu o zi în urmă şi va mai urma o altă discuţie după decizia de marţi de la Colegiu, după ce partidul va lua o decizie.

"Am vorbit cu preşedintele. El aşteaptă să vadă analiza partidului pentru că scopul e comun. Candidatul PMP să intre în Turul II şi să îl bată pe Ponta. Domnul preşedinte va discuta cu noi după ce partidul va avea o poziţie fermă. Mă aştept ca preşedintele să susţină orice candidat al PMP pentru că şi PMP susţine programul preşedintelui. El are încredere în capacitatea celor de la PMP de a înţelege fenomenul politic şi electoral", a precizat aceasta, adăugând că s-au făcut analize şi la centru şi la nivel local privind percepţia candidatului în rândul electoratului, iar acestea se vor contabiliza marţi, după care se va lua o decizie.

Udrea a subliniat că îşi asumă un eventual eşec. "Eu, în calitate de preşedinte al partidului, voi plăti în oricare din situaţii. Dacă rămâne candidatul de azi şi va pierde, eu voi plăti, dacă va fi altul şi va pierde, tot eu voi plăti. Îmi asum", a menţionat liderul PMP.

Diaconescu, folosit pentru o precampanie a Elenei Udrea

Luni seară, Adrian Papahagi, unul din membrii fondatori ai PMP, şi-a exprimat temerile că Diaconescu ar putea ajunge "victima celei care ar trebui să-l susţină şi să-l promoveze."

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că fostul consilier prezidenţial a fost folosit pentru o precampanie a Elenei Udrea care avea nevoie să fie chemată să îndrepte o situaţie dezastruoasă.

"Am spus că îmi e teamă ca desemnarea lui Cristian Diaconescu pe poziţia de prezidenţiabil al PMP să nu îi fie fatală acestuia. Îl preţuiesc pe fostul consilier prezidenţial, dar constat cu tristeţe că am avut dreptate. A fost folosit pentru o precampanie a doamnei Elena Udrea, care avea nevoie să fie chemată să îndrepte o situaţie dezastruoasă. Şi iată cum 'externistul sadea', pentru a cărui susţinere a semnat însuşi Traian Băsescu, devine o piatră de moară pentru PMP. În rolul de eroină luată, desigur, prin surprindere: Elena Udrea. Când am spus că Traian Băsescu va fi cel care va deconta nota de plată a doamnei Udrea, am fost catalogat drept fripturist şi că m-am lepădat de Traian Băsescu. Aşa că nu îmi rămâne decât să asist cu maximă curiozitate la procesul de alegere între Cristian Diaconescu şi Elena Udrea", a precizat MRU.

"Teatru de păpuşi. Sper doar ca Diaconescu să nu fi ştiut şi el de la început ce va fi", a comentat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne