Dinamo Bucureşti scapă de retrogradare! FRF a mărit numărul echipelor din Liga I la 16 din sezonul următor

Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului pentru că nu şi-a putut disputa cinci meciuri ca urmare a cazurilor de COVID-19 din lot, va evolua şi în sezonul următor în eşalonul superior al sistemului competiţional fotbalistic de la noi din ţară, după ce FRF a decis majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16.
Sigla Federaţiei Române de Fotbal.
Sigla Federaţiei Române de Fotbal. (www.frf.ro)

Dinamo Bucureşti este urmărită de noroc!

Gruparea din capitală aflată pe poziţie retrogradabilă la finalul actualei stagiuni de campionat, a fost salvată de la retrogradare după ce membrii Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de specialitate au hotărât, joi, majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. Anunţul a fost făcut de preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

Ca urmare a cazurilor de infectare cu coronavirus din lot, formaţia pregătită de Gheorghe Mulţescu nu a putut disputa cinci partide: Dinamo - Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt - Dinamo (etapa a 4-a), Chindia - Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo - FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK - Dinamo (etapa a 12-a), astfel că după ultima etapă play-out-ului Ligii I, formaţia din Ştefan cel Mare ocupa poziţia a 7-a, penultima, cu 25 de puncte.

Emilian Hulubei a mai precizat că clasamentul Ligii I a fost îngheţat, iar formaţia Chindia Târgovişte, care în acest moment ocupă ultima poziţie a clasamentului va disputa un meci de baraj cu CS Mioveni, ocupanta locului 3 în play-off-ul de promovare al Ligii a II-a.

La 3 august, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a păstrat programarea meciurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga I la 9 şi 12 august după ce 7 din cele 8 echipe din play-out-ul Ligii I s-au arătat de acord cu aceste date.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport