Europa League. FC Copenhaga şi Şahtior Doneţk, victorii la scor de forfait în optimile turneului final

Ambele grupări au obţinut biletele pentru faza superioară a competiţiei continentale. Formaţia din Superliga Daneză a dispus cu 3-0 (1-0) de Istanbul Başakşehir, în timp ce ucrainienii de la Doneţk au întrecut formaţia germană vfl Wolfsburg, scor final 3-0 (0-0).
Marius Drăgoi
06.08.2020

alte articole

FC Copenhaga - Istanbul Başakşehir 3-0   (1-0), în manşa secundă a optimilor Europa League.
FC Copenhaga - Istanbul Başakşehir 3-0 (1-0), în manşa secundă a optimilor Europa League. (Getty Images)
Marius Drăgoi
06.08.2020

FC Copenhaga a trecut la pas de Istanbul Başakşehir, miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor de finală ale Europa League la fotbal, scor final 3-0 (1-0).

Campioana Danemarcei, care avea nevoie de o victorie la minim două goluri diferenţă după eşecul cu 1-0 înregistrat în tur, şi-a asigurat calificarea în sferturi graţie golurilor marcate de Jonas Wind (4, 53 - penalty) şi Rasmus Falk Jensen (62).

În sferturi, formaţia daneză o va întâlni pe Manchester United, care a surclasat-o la rândul ei miercuri seara pe LASK Linz cu 2-1 pe ''Old Trafford''. Au punctat Philipp Wiesinger (55), respectiv Jesse Lingard (57) şi francezul Anthony Marţial (88).

Într-un alt duel al serii Europa League, Şahtior Doneţk a trecut la scor neprezentare de formaţia germană vfl Wolfsburg, scor final 3-0 (0-0).

Meciul a fost destul de interesant, tragic aş putea spune pentru gruparea germană, care au primit toate cele trei goluri în ultimul minut de joc, respectiv minutele de prelungire ale partidei.

Atacantul de origine braziliană Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa), a înscris primul în min. 89, israelianul Manor Solomon a fost al doilea (90+1), pentra ca apoi Junior Moraes să reuşească dubla (90+3).

Campioana Ucrainei, care era calificată şi la scorul de 0-0, după ce în prima manşă câştigase 2-1, va întâlni în sferturi câştigătoarea dintre FC Basel şi Eintracht Frankfurt (3-0 pentru elveţieni în tur, în Germania).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor