Dizidenţă în PMP: Cristian Preda anunţă că o va vota pe Macovei

Europarlamentarul Cristian Preda
Europarlamentarul Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat vineri, pe contul său de Facebook, că la alegerile prezidenţiale va vota cu Monica Macovei:

"La prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. ", a declarat Preda.

În postarea sa, europarlamentarul îţi cere scuze public pentru faptul că a criticat-o "în mod nedrept" în câteva rânduri pe Macovei şi apreciază faptul că aceasta "nu a răspuns cu aceeaşi monedă. "

"Ideile susţinute de Monica în pre-campania de acum reprezintă o abordare consistentă a mizei alegerilor pentru Cotroceni: e vorba despre păstrarea sprijinului politic pentru instituţiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL şi succesorii nefastei alianţe, Ponta şi Tăriceanu." mai afirmă Preda.

"Fără domnia legii, prosperitatea nu e posibilă - acesta mi se pare a fi miezul campaniei făcute de Macovei, în perfect acord cu angajamentul ei politic de până acum, ca şi cu felul în care înţeleg, la rândul meu, politica în activitatea cotidiană din PE. Susţin, altfel spus, o candidatură cu o certă dimensiune europeană." concluzionează europarlamentarul PMP.

Declaraţiile eurparlamentarului vin la o zi după ce Elena Udrea, preşedintele PMP, partid din care Preda încă face parte, şi-a lansat programul prezidenţial. Reamintim, în context, că Preda a fost una din puţinele voci critice din partid la adresa Elenei Udrea, mergând până la a îi cere demisia, după ce aceasta l-a scos din cursa pentru preşedinţiei pe Cristian Diaconescu, oferindu-se să devină ea prezidenţiabilul PMP.

Opinia lui Adrian Papahagi

"Mă bucură mult declaraţia colegului şi prietenului Cristi Preda: încet dar sigur, intelectualii şi Reformiştii se regrupează, asemenea multor români cinstiţi şi curajoşi, în jurul candidaturii Monicăi Macovei.

M-a întristat dezbinarea noastră. Am încredere că vom reuşi, după lungi zbateri şi opţiuni diferite, să contribuim la reformarea clasei politice româneşti.", a declarat fostul membru fondator al PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne