Dobrev: De la înălţimea incompetenţei biroului doamnei Firea, se vede un şantier care poluează zilnic Capitala

Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev (Eugen Horoiu/Epoch Times)

De la înălţimea incompetenţei biroului primăriţei Gabriela Firea, se vede un şantier dezastruos, situat la mai puţin de 1 km de sediul Primăriei Bucureşti şi finanţat chiar din banii bucureştenilor. Şantierul poluează zi de zi cu praf şi pulberi fine aerul din cartierele Militari şi Drumul Taberei şi nu respectă nicio normă de mediu, a atras atenţia, pe reţeaua de socializare Facebook, fostul consilier general Dumitru Dobrev, de la Uniunea Salvaţi România.

"Aerul poluat din Capitală este motivul pentru care aproape 3.300 de copii s-au îmbolnăvit în 2009 (morbiditate spitalizată) de bronşită neprecizată ca acută sau cronică, conform Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis. Deşi Bucureştiul are infringement pe mediu pe motiv că administraţia publică nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine, cetăţenii din unele zone din Bucureşti sunt expuşi continuu unor niveluri nesănătoase de poluare", a precizat Dumitru Dobrev.

Potrivit reprezentantului USR, dintre substanţele poluante din aerul din Bucureşti, cele mai periculoase pentru sănătatea populaţiei sunt pulberile în suspensie PM10 şi PM2,5.

"În timpul studiului ar fi fost înregistrate depăşiri maxime de peste cinci ori mai mari decât limita zilnică pentru PM10 şi de peste şase ori mai mari decât limita zilnică pentru PM2,5 conform Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis în cadrul studiului calităţii aerului din zona Bucureşti-Ilfov", a continuat Dumitru Dobrev.

În opinia fostului consilier general, administraţia Bucureştiului nu îşi protejează cetăţenii de poluarea cu particule fine (PM10). Aceste particule fine provin din emisiile generate de industrie, trafic, şantiere neprotejate sau părăsite şi încălzirea locuinţelor şi pot cauza astm, afecţiuni cardiovasculare, cancer pulmonar şi decese premature.