Scandal în Consiliul General. PNL, USB şi PMP protestează împotriva modului în care PSD guvernează Bucureştiul

Consilierii USB, PNL, şi PMP se declară revoltaţi de faptul că Firea şi PSD încearcă să-şi impună discreţionar proiectele, refuzând dezbaterile şi ideile care nu le convin.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul, ai PNL şi PMP-ului lui Băsescu au părăsit miercuri şedinţa Consiliului General, acuzând că "Gabriela Firea şi consilierii PSD au refuzat dezbaterea transparentă şi justificarea cheltuirii fără licitaţii a 35 de milioane de euro din banii bucureştenilor."

"Consiliul General dominat de PSD a fost astăzi nu un loc de dezbatere publică, ci un circ de remarci grobiene şi insulte!", a susţinut Nicuşor Dan, liderul USB.

Ulterior părăsirii sălii de şedinţă, liderii celor trei grupuri, Nicuşor Dan, Ciprian Ciucu şi Robert Turescu s-au declarat solidari împotriva modului în care PSD şi Firea guvernează Capitala.

"Noi am vrut să discutăm pe marginea proiectelor controversate, de-a dreptul, pe care le-a propus majoritatea. Nedându-ne dreptul la dialog şi la cuvânt, am decis să ieşim din sală, protestând astfel faţă de decizia intransigentă şi nejustificată a majorităţii! Protestăm astăzi împreună faţă de modul în care PSD înţelege să guverneze Bucureştiul", a declarat Cirprian Ciucu, purtător de cuvânt al grupului PNL.

Şi liderul USR, Nicuşor Dan, s-a declarat revoltat de modul în care a decurs şedinţa:

"Noi am primit un mandat de la cetăţeni să îi reprezentăm în Consiliul General şi să le exprimăm opiniile cu care ei ne-au mandatat. Nu am venit aici în Consiliul General să fim un fundal pe care dna primar şi consilierii generali să îşi exprime ideile electorale. Am venit să dezbatem, cât timp vom avea drept de dezbatere, vom expune ideile cetăţenilor care ne-au mandatat, cât timp nu vom avea acest drept de a dezbate, ne vom retrage de la şedinţe".

"Îi invit pe toţi cei interesaţi de soarta Bucureştiului să consulte pe siteul primăriei ordinea de zi supusă dezbaterii astăzi în CGMB. Veţi vedea cu toţii, e foarte lesne de observat, că avem de a face aproape exclusiv cu măsuri populiste, cu o agendă bizară paralelă cu nevoile bucureştenilor. (...) Noi astăzi am fost puşi cu toţii ca la şcoală să stăm cuminţi în băncuţele noastre, nu cumva să o deranjăm pe doamna primar, nu cumva să avem opinii contrare faţă de cele rostite de la microfonul dnei Firea, nu putem tolera un astfel de lucru, suntem solidari astăzi grupurile PMP, PNL, USB în această decizie şi nu vom reveni în sala de consiliu decât atunci când ea se va transforma în for de dezbatere unde sunt admise şi opinii care nu convin Gabrielei Firea", a declarat, la rândul său, liderul consilierilor PMP, Robert Turcescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne