Dragnea dă asigurări că nu vor fi "manevre" dubioase în Parlament: "Respingerea OUG 14 este exclusă"

Liderul PSD Liviu Dragnea a făcut apel către toţi colegii săi parlamentari ca în cel mai scurt timp permis de procedură să adopte ordonanţa de urgenţă nr. 14, care scoate pe linie moartă controversata OUG 13 care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor.
Andrei Pricopie
10.02.2017

alte articole

Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.02.2017

Respingerea în Parlament a ordonanţei de urgenţă nr. 14, prin care sunt abrogate modificările operate Codurilor penale prin infama OUG 13, este exclusă, a dat asigurări vineri, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică", a declarat Dragnea.

Şeful PSD a adăugat că dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în această privinţă.

"Am văzut că unele partide au cerut dezbaterea în procedură de urgenţă a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresă pentru acest lucru. Întrucât e vorba de o ordonanţă de urgenţă, ea trebuie dezbătută în regim de urgenţă. Aşa spune Constituţia României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgenţă să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi să trimită rapid legea spre promulgare", a explicat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor