Dragnea dă cărţile pe faţă. Tăriceanu, la un pas să fie debarcat de la şefia Senatului

Zilele lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului sunt numărate. Şeful PSD Liviu Dragnea, care pretinde că există informaţii despre negocieri strânse ALDE-PNL, urmează să discute cu senatorii social-democraţi despre o eventuală debarcare a lui Tăriceanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea va purta o discuţie cu colegii săi senatori, în ultima săptămâna din luna ianuarie, în cadrul căreia se va decide dacă îi retrage sau nu sprijinul acordat preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu am zis că vreau să îl debarc numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaraţii ale dlui Tăriceanu. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie şi o să luăm în discuţie şi asta. Nu am mai simţit aceeaşi nervozitate", a declarat, duminică, Liviu Dragnea, la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat care a fost cauza "nervozităţii" manifestate în rândul senatorilor PSD, şeful social-decmoraţilor a arătat că aceasta este legată de sprijinul oferit de PSD lui Tăriceanu.

"Colegii mei spuneau că, pe de-o parte, există anumiţi membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL, iar pe de altă parte, critică Guvernul şi PNL şi fac pe singurii din Opoziţie. Asta a deranjat foarte mult. (...) Oamenii spun totuşi că PSD i-a oferit d-lui Tăriceanu poziţia a doua din statul român, preşedintele Senatului, şi ocupă această funcţie, în principal, cu voturile PSD şi ale UNPR. (...)

Sper să se lamurească şi atitudinea dlui Tariceanu şi poziţia dlui Tăriceanu şi să vedem dacă într-adevăr zvonurile legate de negocierea cu liberalii sunt adevărate, pentru că pe de-o parte te afişezi în singurul lider al Opoziţiei, pe de altă parte negociezi cu PNL şi oamenii sunt destul de supăraţi", a precizat Liviu Dragnea, subliniind că dacă zvonurile se vor confirma, Tăriceanu "va trebui să îşi caute sprijin acolo, la PNL, nu la noi".

Există însă şi posibilitatea ca "zvonurile" să nu se confirme şi atunci "nu va fi niciun fel de problema", a adăugat Dragnea, menţionând că mai sunt 10-12 zile până când PSD va lua o decizie finală în cazul lui Tăricenau.

După cum s-a putut lesne observa, relaţia dintre Tăriceanu şi PSD-ul lui Liviu Dragnea s-a deteriorat semnificativ după plecarea lui Victor Ponta de la conducerea partidului şi a Guvernului. Cei doi lideri chiar şi-au adresat replici acide în plenul Camerei Deputaţilor, după ce parlamentarii ALDE au votat împotriva bugetului asigurărilor de stat pe anul 2016.

"Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE"

"Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu există niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianţă electorală, politică cu acest partid. Dimpotrivă, eu am să discut cu colegii noştri din comisia de unificare să vedem procedural, deşi nu avem voturile, cum putem să ne gândim la înlocuirea domnului Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că văd că PSD se tot fâstâceşte să facă acest lucru, deşi sunt singurii care au majoritatea în Senat şi ar putea să o facă fără ezitări. Să îl văd pe domnul Dragnea atunci ce va face", a declarat Alina Gorghiu, ciată de Agerpres.