Dragnea mai face un "gest simbolic". Ion Iliescu, scos din BPN

La o zi după aşa-zisa condamnare a comunismului la Congresul PSD, Liviu Dragnea anunţă că părintele mineriadelor nu mai face parte din BPN. Iliescu primeşte, însă, în continuare respectul partidului, a dat asigurări Dragnea.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Liviu Dragnea a anunţat luni, după prima întrunire a Biroului Politic Naţional al PSD de după Congresul partidului, că Ion Iliescu nu mai face parte din BNP, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, Dragnea a explicat că ar fi fost o greşeală ca fostul preşedinte să mai fie menţinut în această structură de conducere.

"Era o greşeală să-l menţinem pe dl Iliescu în BPN. Preşedintele de onoare nu poate sta într-o structură executivă, preşedintele de onoare este un om care a fondat partidul, care primeşte respectul partidului, dar care nu participă efectiv la structurile executive", a declarat Dragnea.

Cu toate acestea, Iliescu poate veni la orice reuniune a partidului, a adăugat noul lider al PSD.

"Nimeni nu poate să-l oprească, nici măcar un portar foarte inteligent", a declarat preşedintele PSD, "glumind" pe tema opririi la poartă a lui Mihai Sturzu, căruia, după ce a cerut la Congres invalidarea alegerii lui Dragnea în fruntea partidului, i-a fost blocat accesul în curtea sediului PSD.

Reamintim că luni, la Congresul partidului, Dragnea a declarat că membrii PSD s-au săturat să fie numiţi "baroni", "corupţi", "comunişti", şi că PSD are nevoie de un "gest simbolic" pentru ''a se rupe de trecut", în condiţiile în care partidul nu a avut până acum curajul să-şi asume istoria şi să condamne crimele dictaturii comuniste.

Liderul PSD a mai precizat că formaţiunea sa este acuzată de nişte lucruri pentru care cei prezenţi în sală nu sunt vinovaţi şi la care nu au participat, cerându-le să se ridice în picioare şi să păstreze un moment de reculegere "în memoria victimelor dictaturii comuniste".

Declaraţiile au fost făcute în prezenţa lui Ion Iliescu, care, după ce s-a "recules" şi el, a ţinut un discurs în care a afirmat că PSD-ul este partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie '89

"Condamnarea" comunismului la Congres a fost catalogată de opoziţie, jurnalişti, analişti, în egală măsura o ipocrizie, câtă vreme Iliescu este încă onorat în cadrul partidului iar PSD nu-şi schimbă metehnele comuniste, pe de altă parte o diversiune prin care Dragnea abate atenţia de la prezent, un prezent în care ştafeta conducerii PSD este transferată de la un personaj trimis în judecată la unul deja condamnat la închisoare pentru furt electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne